Licht daling aantal ICT’projecten


De IT-Contracts Flex-index is in april licht gedaald. Na de grote stijging in maart is deze daling goeddeels te verklaren door de vele vrije dagen die april kent; Pasen, Koningsdag en de eerste week van de meivakantie. De verwachting is dat de vraag naar ZZP ICT’ers in mei verder doorstijgt.

De gebruikersintensiteit is nagenoeg gelijkt gebleven aan maart. Het aantal actief werkzoekende freelance ICT’ers blijft relatief vrij hoog. De respons per aanvraag is in april weer iets gestegen, met name op projecten voor de momenteel lastig te vinden Java-ontwikkelaars.

De gebruikers-index is opgebouwd uit de hoeveelheid gerichte zoekopdrachten, reacties op aanvragen en CV-updates.

IT-Contracts Flex-Index, freelance en ZZP- ICT markt in cijfers mei 2015


De vraag naar ontwikkelaars is in april nog steeds erg hoog. Maar liefst 20% van alle aanvragen voor ZZP ICT’specialisten betreft ontwikkelprojecten. Met name Javanen en .netters zijn gewild en tegelijkertijd schaars. De hoeveelheid interim vacatures voor managementfuncties zit flink in de lift. Projectmanagers en –leiders zijn het populairst binnen deze categorie. Verder maken aan testen gerelateerde functies een flinke aandeel uit van de totale vraag naar freelance IT’ers, maar liefst 9%. Testers, testmanagers en testcoördinatoren hebben legio keuze. Tot slot is ongeveer 5% van alle aanvragen bedoeld voor businessanalisten en –consultants.

De IT-Contracts Flex-index toont niet alleen de vraag naar flexibele ICT'specialisten maar daarnaast geeft zij inzicht in de gebruikersintensiteit. Deze gebruikersintensiteit is samengesteld uit o.a. bezoekersaantallen, bekeken vacatures, gerichte zoekopdrachten, respons op aanvragen en terugkeerfrequentie. Het niveau van januari 2008 is gesteld op 100 punten.