2015 start rustig voor freelance ICT’er

Java-ontwikkelaars veelgevraagd


De IT-Contracts Flex-index is 2015 rustig begonnen. De vraag naar interim ICT'ers is licht gestegen. Na de eindejaardsdip in december is de index 2 punten gestegen in januari naar 81 punten. Hiermee staat de index nagenoeg gelijk aan de start van 2014 en na de prima tweede helft van 2014 is dit wel enigszins teleurstellend te noemen.

De gebruikersintensiteit is gestegen naar 154 punten. Het aantal actief werkzoekende zoekende ICT’ers is licht gestegen, net als de respons per interim vacature. Opvallend is dat veel kandidaten hun tarief licht bijstellen en er een grote interesse is in artikelen voor startende ZZP’ers. De gebruikers-index is opgebouwd uit de hoeveelheid gerichte zoekopdrachten, reacties op aanvragen en CV-updates en deze geeft momenteel dus aan dat freelance IT-ers nar het laatste kwartaal weer wat actiever op zoek zijn naar nieuwe opdrachten.

IT-Contracts Flex-Index, freelance en ZZP- ICT markt in cijfers februari 2015


Freelance ontwikkelaars zijn al maandenlang zeer gewild op IT-Contracts. Maar liefst 20% van alle projecten betreft het ontwikkelen van software. Met name Java ontwikkelaars hebben legio keuze.

Opvallend is verder dat 2/3 van de aanvragen een projectduur heeft van 6 maanden of langer. Een jaar geleden lag de gemiddelde projectduur nog op 3 maanden. Het aantal parttime interim vacatures is teven gestegen. Een kleine 20% betreft projecten van maximaal 32 uur per week.