Vraag naar ZZP ICT’ers stabiel

Java-ontwikkelaars blijven gewild


De IT-Contracts Flex-index heeft in februari een stand van 80 punten bereikt. Hiermee staat de graadmeter voor de freelance ICT’markt nagenoeg gelijk aan januari en december. Na de groei in de tweede helft in 2014 staat de index nu op exact dezelfde hoogte als een jaar geleden.

De expertise van Java ontwikkelaars is al maanden het meest gevraagd op IT-Contracts. In de top 5 van gevraagde skills staat Java met stip op nummer 1, gevolgd door C++ / C#, Mobile / apps, .Net , Test engineers en Beheer (netwerk en werkplek beheerders). De eerste vier posities worden dus ingenomen door interim vacatures voor software ontwikkelaars. Freelance ICT-ers zijn daarentegen momenteel vooral geïnteresseerd in rollen voor projectmanager / projectleider, lijnmanager / teammanager, testanalist, business analist en applicatiebeheer.

De gebruikersintensiteit is tevens gelijk gebleven aan vorige maand. Het aantal actief werkzoekende ICT’ers is nog steeds relatief hoog en de respons per freelance opdracht is in februari verder gestegen. De gebruikers-index is opgebouwd uit de hoeveelheid gerichte zoekopdrachten, reacties op aanvragen en CV-updates en deze geeft momenteel dus aan dat freelance IT-ers nar het laatste kwartaal weer wat actiever op zoek zijn naar nieuwe opdrachten.

IT-Contracts Flex-Index, freelance en ZZP- ICT markt in cijfers maart 2015