Interim ICT’er zet stapje terug

Vraag naar Java en .net onverminderdNa de explosieve stijging in oktober is de vraag naar freelance ICT’ers in november afgezwakt. De hoeveelheid vacante projecten voor interim IT’specialisten staat echter nog steeds ver boven het jaargemiddelde en op het een-na-hoogste punt van heel 2014.

De gebruikersintensiteit is in november gedaald naar 143 indexpunten. De hoeveelheid reacties per aanvraag is iets gedaald evenals het totale aantal bezoekers. Kandidaten waren wel actiever in het bijwerken en updaten van hun CV’s. Al met al een lichte indicatie dat minder zzp’ers actief op zoek zijn naar een nieuwe opdracht. Beide indexen zijn gestart in januari 2008 op 100 punten.

IT-Contracts Flex-Index, freelance en ZZP- ICT markt in cijfers december 2014


De vraag naar software-ontwikkelaars blijft groot. Met name Java en .Net specialisten zijn veelgevraagd. Deze kandidaten zijn echter veelal bezet en dat we hier stijgende tarieven zien, is dus niet vreemd. Ook de vraag naar projectmanager is relatief groot en op deze projecten wordt enthousiast gereageerd. Binnen de managementfuncties zijn momenteel met name scrummasters erg gewild.

De meeste ICT-projecten worden uitgevoerd in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Met name voor kandidaten in het zuiden van het land is het lastig om een passend project te vinden met een acceptabele reistijd. Vanaf heden zijn daarom ook Belgische projecten te vinden op IT-Contracts.

De IT-Contracts Flex-index toont niet alleen de vraag naar flexibele ICT'specialisten maar daarnaast geeft zij inzicht in de gebruikersintensiteit. Deze gebruikersintensiteit is samengesteld uit o.a. bezoekersaantallen, bekeken vacatures, gerichte zoekopdrachten, respons op aanvragen en terugkeerfrequentie. Het niveau van januari 2008 is gesteld op 100 punten.