Obama’s TechHire initiative


Obama lanceerde gisteren een plan om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar technologietalenten in de VS. Hij is bereid 100 miljoen te investeren in het TechHire Initiative.

Doel van dit initiatief is om werkgevers en –nemers ervan te overtuigen dat iemand een echt technologietalent kan zijn, zonder een 4-jarige opleiding. Tegelijkertijd lanceert hij een nieuwe campagne om meer Amerikanen snel te trainen voor deze "well-paying technology jobs".

Ongeveer 10% van alle vacatures bevindt zich binnen de Informatie Technologiesector. Deze ruim 500.000 vacatures betreffen vooral software-ontwikkeling, netwerkadministratie en cybersecurity.

Obama wil zoveel mogelijk Amerikanen trainen en aan een dergelijke baan helpen. Drie acties zijn hierbij cruciaal:
  1. Gebruik maken van data (wat zijn behoeftes en welke skills zijn daarbij nodig) en innovatieve inhuurprocessen om meer openheid te creëren voor niet-traditionele inhuurmethoden.
  2. Uitbreiden van bestaande trainingsmodellen om studenten klaar te stomen in een tijdsbestek van maanden in plaats van jaren. Gedacht wordt aan coding bootcamps en innovatieve online trainingen om geïnteresseerde niet-technische studenten in een paar maanden programmeervaardigheden te laten verwerven. Deze training programma’s kunnen losstaand gevolg worden of als onderdeel van een (universitaire) studie.
  3. Activeren van gemeenschappen om strategieën en partnership te vormen om meer mensen te matchen met jobs. Door investering in en samenwerking met bekende technologiebedrijven realiseren dat zij garant willen staan voor kandidaten die weliswaar de benodigde vaardigheden hebben, maar die misschien niet aan het typische profiel vodoen of ervaring missen. Bijvoorbeeld in de vorm van stages.

Het gemiddelde salaris voor een IT-baan ligt 50% hoger dan een gemiddelde baan in de commerciële sector.

Geïnteresseerd in leren programmeren? Zie ook het artikel "Leren programmeren? Online vaak gratis!".

Mionne Bolleurs
Geplaatst op: 10-03-2015