Google 15 jaar: tijd voor nieuwe features


Vandaag, vrijdag 27 september 2013 bestaat Google 15 jaar. Dit wordt gevierd met een Google Doodle en een game in het logo van de zoekgigant. Plus de vooraankondiging van weer nieuwe features.
Google Doodle 15 jaar

De twee oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin leerden elkaar in 1995 kennen op Stanford University. In 1996 bouwden ze samen de eerste versie van de zoekmachine en noemden deze BackRub. Sindsdien heeft Google niet bepaald stilgestaan, maar vele ontwikkelingen doorgemaakt.

Google Search Timeline


Het is volgens Amit Singhal, senior vice president van Google Search, Google’s droom om net zo goed te worden als de Star Trek computer en met Voice search en Google Now zetten ze flinke stappen in die richting.

Google Knowledge Graph

Vanaf vandaag zijn weer extra uitbreidingen gelanceerd, zoals in de Knowledge Graph. Hiermee geeft Google naast de zoekresultaten extra achtergrondinformatie bij een zoekopdracht in de zogenaamde “kenniskaart”.

Daarnaast zal er binnen een paar weken een nieuwe Google Search app beschikbaar komen voor iPhone en iPad. Deze zal een nieuwe look & feel hebben en geoptimaliseerd zijn voor touch. Ook hier zullen de kenniskaarten meer gebruikt worden waardoor je makkelijker zou kunnen focussen op de antwoorden die je zoekt.