Verschuiving op browsermarkt:
IE bijna ingehaald door Safari


Het marktaandeel van IE is al maanden dalende. November 2013 was de laatste maand dat Internet Explorer de favoriete browser van de bezoekers van IT-Contracts was. In december nam Chome de leidende positie over. Dat stuivertje wisselen had wereldwijd gezien al in mei 2012 plaatsgevonden en de gemiddelde Nederlander verkoos in juni 2013 Chrome boven IE.

Op IT-Contracts stijgt Chrome langzaam verder, terwijl IE steeds verder moet inleveren. Vooral Safari profiteert en dreigt nu IE zelfs in te gaan halen. Op IT-Contracts surfte in mei 23,9% via IE terwijl 22,9% Safari gebruikte. In april was dit nog 26,5% om 22,2%. Waarschijnlijk zijn IE en Safari volgende maand dus als van positie gewisseld.

browserkeuze bezoekers IT-Contracts mei 2014


Mobiel maakt Safari bijna de helft van de bezoekers uit, terwijl Chrome een kwart van het surfverkeer voor zijn rekening neemt.

browserkeuze mobiele bezoekers IT-Contracts mei 2014


Hiermee wijkt de mobiele bezoeker van IT-Contracts flink af van de gemiddelde Nederlandse mobiele websurfer. Volgens StatCounter heeft 38,6% een Iphone en heeft Android een marktaandeel van 29,1% en Chrome 27,3%.

browserkeuze mobiele bezoekers Nederland StatCounter
Geplaatst op: 04-06-2014
IT-Contracts.nl