ICT'ers zijn eigenwijze browsers


In september 2008 introduceerde Google de nieuwe browser Chrome op de browsermarkt. Sindsdien beleeft deze browser een gestage opmars. De Nederlandse internetbezoeker blijkt echter behoorlijk afwijkend te zijn van de wereldwijde en de bezoeker van IT-Contracts heeft duidelijk weer een andere voorkeur.

Internet Explorer is in oktober jl nog steeds de favoriete browser van bezoekers van IT-Contracts. Het verschil met nummer twee, Chrome, wordt wel steeds wat kleiner. In september was de verhouding nog 32,7% versus 29,2%. Het lijkt dus slechts een kwestie van tijd tot Chrome de leidende browser van freelance ICT’ers wordt.


browserkeuze bezoekers IT-Contracts oktober 2013


Wereldwijd

Volgens StatCounter heeft Google Chrome in mei 2012 reeds de marktleiderspositie afgepakt van Internet Explorer. Sindsdien heeft Chrome de marktleidende positie op de browsermarkt niet meer afgestaan.

browserkeuze wereldwijd StatCounter

Dit betreft de wereldwijde statistieken. De Nederlandse browsermarkt laat echter een ander beeld zien.

Nederland

Als we ons richten op Nederland blijkt ons browsergedrag behoorlijk afwijkend te zijn. In Nederland gebruikte anderhalf jaar geleden slechts 24% procent Chrome versus 46% IE.


browserkeuze Nederland StatCounter

Juni 2013 was de eerste maand dat Chrome hoger scoorde dan IE in Nederland. Dit geldt dus voorlopig echter nog niet voor ZZP ICT’ers. Zij geven vooralsnog de voorkeur aan Internet Explorer.


Geplaatst op: 19-11-2013
IT-Contracts.nl