Register van verwerkingsactiviteiten

IT-Contracts verwerkt structureel grote hoeveelheden persoonsgegevens (informatie die door kandidaten wordt achtergelaten via onze website). Onder de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) zijn we daarom verplicht om een register van verwerkingsactiviteiten bij te houden. Hieronder vindt u dat register. Wilt u meer weten over ons privacybeleid? Lees dan deze pagina.

Organisatie

IT-Contracts.nl
Winthontlaan 200
3526 KV Utrecht
tel: 030 - 271 95 90
Verantwoordelijk voor gegevensbescherming en privacy: Ron Looijen

Categorieën

IT-Contracts verwerkt twee soorten gegevens: persoonsgegevens van kandidaten (meer specifiek: ICT-specialisten die op zoek zijn naar een nieuwe opdracht) en bedrijfsinformatie van opdrachtgevers die op zoek zijn naar ICT-specialisten.

Doel

IT-Contracts heeft als doel kandidaten en opdrachtgevers binnen de ICT bij elkaar te brengen via een marktplaats concept. Wij verwerken persoonsgegevens om functionaliteit binnen de website mogelijk te maken en om direct contact tussen kandidaten en opdrachtgevers te kunnen realiseren. Persoonsgegevens en cv's van kandidaten worden opgeslagen wanneer de kandidaat er zelf voor kiest om een account aan te maken en wanneer de kandidaat besluit om een cv te registreren (optioneel). Gegevens van opdrachtgevers worden opgeslagen wanneer men zelf een bedrijfsaccount aanmaakt of wanneer IT-Contracts een dergelijk account aanmaakt op verzoek van de opdrachtgever.
  • Persoonsgegevens en cv's van kandidaten worden opgeslagen zodat de kandidaat bij het reageren op opdrachten niet telkens opnieuw zijn gegevens hoeft in te voeren
  • Wanneer een kandidaat reageert op een opdracht worden automatisch zijn bij IT-Contracts bekende gegevens meegestuurd naar de opdrachtgever.
  • Gegevens van opdrachtgevers worden opgeslagen zodat men bij het invoeren van een nieuwe opdracht niet telkens opnieuw de bedrijfsgegevens hoeft in te voeren
  • Email adressen worden gebruikt om email te kunnen sturen. Voor onze mailinglist (dagelijks nieuwe opdrachten) en onze nieuwsbrief kunnen kandidaten zelf aangeven of ze deze functionaliteit wensen (opt-in). Wij sturen ook periodiek zogenaamde onderhoudsmails zoals de vraag of een kandidaat nog beschikbaar is voor nieuwe opdrachten of de vraag of we een account mogen wissen na lange inactiviteit van het account.
  • Cv's van kandidaten kunnen door de kandidaat zelf op "openbaar" worden gezet. Daarmee wordt de cv zichtbaar voor opdrachtgevers die een abonnement hebben op de IT-Contracts cv-database.
  • IT-Contracts kan de opgeslagen gegevens gebruiken om inzicht te verkrijgen in bezoekers en typerende bezoekersgedragingen. Dergelijk onderzoek is niet gericht op individuele gebruikers, maar is bedoeld om trends te analyseren en statistieken samen te stellen, die nooit tot individuele gebruikers herleidbaar zijn.

Informatie over kandidaten wordt alleen bekendgemaakt bij opdrachtgevers wanneer de kandidaat zelf actief reageert op een opdracht óf wanneer de kandidaat heeft aangegeven dat zijn of haar gegevens zichtbaar mogen zijn voor opdrachtgevers die toegang hebben tot onze cv-database.

Beschrijving van de gegevens

Kandidaten
Wanneer een kandidaat zich registreerd (met andere woorden een account aanmaakt) moeten de volgende gegevens minimaal worden ingevoerd:
Loginnaam
Wachtwoord (deze wordt versleuteld opgeslagen, IT-Contracts heeft geen inzicht in de wachtwoorden)
Nieuwsbrief (ja / nee)
email adres
Voornaam
Voorvoegsel (optioneel)
Achternaam
uniek ID (automatisch)
create date (automatisch)
last login date (automatisch)

De volgende persoonlijke gegevens zijn optioneel voor de kandidaat en hebben tot doel het verbeteren van de functionaliteit en/of vindbaarheid voor opdrachtgevers:
Geslacht
Geboortedatum
Nationaliteit
Talen (keuze Nedelands, Engels, Duits, Frans plus een vrije tekstveld)
Hoogst genoten opleiding (keuze LBO, MBO, HBO, WO)
Tel Mobiel
Tel overig
Adres
Woonplaats
Postcode
Land (keuze Nederland, Belgie, Verenigd Koninkrijk of overig)
Provincie (keuze afhankelijk van gekozen land)
Toestemming om in EU te werken (ja / nee)
Beschikbaar per

Wanneer een kandidaat besluit een cv te registreren worden de volgende gegevens gevraagd: Gewenste functie (uit een standaard keuzelijst)
Trefwoorden t.b.v. de vindbaarheid van de cv
Recente functies (3x). Uit standaard keuzelijst met de optie junior, medior en senior
Per recente functie een vrij tekstveld voor een toelichting
Afgeronde relevante opleidingen of cursussen
Tarief per uur (optioneel)
Maximaal aantal uren per week beschikbaar (optioneel)
Provincie waar kandidaat wil werken (minimaal 1 aanvinken)
Maximaal aantal kilometers van woonplaats (optioneel)
Up te loaden document met eigen cv (optioneel)
Promotietekst voor de cv
cv zichtbaar in zoekmachine voor opdrachtgevers (ja / nee)

Een kandidaat kan zichzelf opgeven voor de mailinglist (jobs per email): Mail mij (keuze: ieder uur, eenmaal per dag, nu even niet)
Zoekterm (trefwoorden)

Verder slaan wij voor de kandidaat automatisch op:
bekeken vacatures (alleen wanneer deze nog online staan)
Verstuurde sollicitaties (de vacature-inhoud, het meegestuurde cv en de motivatietekst)
Alleen bij inloggen: tijdstip, username IP adres en UID
Alle verzonden emails van de afgelopen twee weken

bedrijven / opdrachtgevers
De meest eenvoudige variant van een bedrijvenaccount is het "gratis bedrijvenaccount". Hiervoor worden de volgende gegevens gevraagd:
uniek ID (automatisch)
create date (automatisch)
Bedrijfsnaam
Contactpersoon
Telefoon
Email
Website
Loginnaam
Wachtwoord (wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen, IT-Contracts heeft geen inzicht in wachtwoorden)

Wanneer een bedrijf één van de drie betaalde diensten afneemt wordt de volgende extra informatie opgeslagen: Adres (optioneel)
Huisnummer (optioneel)
extra adresregel (optioneel)
postcode (optioneel)
Stad
Land
Fax (optioneel)
reply URL (optioneel)
Admin email adres
Admin language
Admin day
Bij Autopost: maximale levensduur vacature
Autopost directmatch via email (aan / uit)
Logo (bestand, optioneel)

Wanneer een klant een abonnement heeft op vacatureplaatsingen:
plaatsen met een negatief saldo ja/nee
Saldo
verloopdatum abonnement
Datum waarop waarschuwing gemaild moet worden

Wanneer een klant een abonnement heeft op de cv database
downloaden met een negatief saldo ja/nee
Saldo
verloopdatum abonnement
Datum waarop waarschuwing gemaild moet worden

Wanneer een klant een abonnement heeft op het reageren op opdrachten
reageren met een negatief saldo ja/nee
Saldo
verloopdatum abonnement
Datum waarop waarschuwing gemaild moet worden

Verder wordt voor het bedrijf nog opgeslagen:
Extra username / password combinaties (indien gewenst)
Gratis vacatureplaatsingen ja / nee (bij promo acties)
Of de klant moet worden getoond in de index (ja / nee)


Verstrekking van gegevens

Via IT-Contracts worden uitsluitend kandidaat-gegevens verstrekt aan geregistreerde bedrijven en vice versa. De op IT-Contracts geplaatste opdrachten (door geregistreerde bedrijven) zijn openbaar. IT-Contracts doet uitsluitend zaken met organisaties binnen de EU.

Verwijderen van gegevens

Een op IT-Contracts geplaatste opdracht heeft een maximale levensduur van 8 weken. De opdrachtgever kan ook kiezen om de opdracht eerder te wissen. Een archief van alle geplaatste opdrachten wordt bijgehouden voor statistiek doeleinden.
Inactieve kandidaten (lees: accounts waar niet op wordt ingelogd) worden automatisch verwijderd na 36 maanden inactiviteit. De kandidaat kan ook zelf kiezen om het account actief te verwijderen via zijn eigen menu. IT-Contracts bewaart een geanonimiseerde variant van het account (naam, adres, email, telefoon en geüploade cv worden verwijderd) voor statistiekdoeleinden.
Gratis bedrijfsaccounts worden ook na 36 maanden inactiviteit verwijderd, de accounthouder kan dit ook zelf doen vanuit het menu. Accounts met daaraan gekoppelde abonnementen kunnen worden verwijderd via een verzoek aan IT-Contracts


IT-Contracts behoudt zich het recht voor om dit register van tijd tot tijd te wijzigen. Heeft u verder nog vragen of opmerkingen ten aanzien van ons privacybeleid, neem dan contact met ons op.