Hulp bij zoekopdrachten

Een nieuw project vinden op IT-Contracts kan op verschillende manieren. Je kunt simpelweg regelmatig de nieuwste aanvragen bekijken. Je kunt ook één of meerdere trefwoorden in de zoekbalk in typen en dan de lijst met passende hits doorzoeken. Zodra je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt kun je ook je zoekopdracht opslaan.

De vacatures in de database worden onder andere doorzocht op de velden "functie", "omschrijving" en "locatie". Houd er rekening mee dat deze velden vrij invulbaar zijn voor de aanbieder van de vacature; een locatie kan dus bijvoorbeeld "Amsterdam", "Midden Nederland", "Diverse locaties" of natuurlijk leeg zijn!

Er zijn een aantal handige extra functies ingebouwd waarmee je nog makkelijker kunt zoeken:

Uitgebreid zoeken m.b.v. dropdown menu's

Je kunt je zoekopdracht specificeren door een keuze te maken in een van de dropdown menu's op de 'verfijnd zoeken' pagina. Selecteer een van de opties in een of meerdere dropdown menu's (door met je muis hierop te klikken) en klik op zoeken! Vul in de zoekbalk desgewenst ook nog trefwoorden in waaraan de functie moet voldoen voordat je op zoeken drukt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maximaal aantal uren per week die je wilt werken, hoe lang de door jou gewenste contractsduur is, wat je tarief moet zijn en of je alleen aanvragen wilt zien die geplaatst zijn na een bepaalde datum. De database wordt dan doorzocht op functies die aan al jouw voorwaarden voldoen.

Zoeken m.b.v. "+" en "-"

en zoekopdracht levert altijd de vacatures op waarin minimaal één van de trefwoorden voorkomt. Uiteraard staan de aanvragen waarin alle trefwoorden voorkomen altijd bovenin de lijst met zoekresultaten, beginnend met de meest recente.
Als je een "+" voor een trefwoord zet, zullen alle gevonden aanvragen in ieder geval dat woord bevatten. Andersom kan ook; woorden waar een "-" voor staat zullen niet voorkomen in de functie. Uiteraard is elke denkbare combinatie mogelijk!

Let op: maximaal 250 zoekresultaten,

De zoekmachine geeft maximaal 250 resultaten weer. Als het zoeken meer dan 250 resultaten oplevert, moet je de zoekopdracht specificeren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de "+" of de "-" functie te gebruiken. Er wordt overigens geen onderscheid gemaakt tussen hoofdletters en kleine letters.