LINKIT is een IT-dienstverlener en al 20 jaar gespecialiseerd in het bedenken, bouwen en beheren van innovatieve IT-oplossingen voor multinationals en overheden.

Als solutionarchitect los je vragen van klanten op door, op basis van requirements, oplossingente ontwerpen. Je houdt hierbij rekening met de flexibiliteit en schaalbaarheid en het verminderenvan complexiteit. Bovendien verlaag je de kosten door gestandaardiseerde diensten enproducten in te zetten. De uitkomst leg je vast in een projectstartarchitectuur en High Level Designs (PSA&HLD). Hierbij houd je rekening met de Rijksbrede standaarden, de informatiebeveiliging en de DICTU referentiearchitecturen en -standaarden. Vanuit een projectorganisatie neem je deel aan een of meerdere projecten tegelijkertijd. Je begeleidt deze projecten en zorgt dat de architectuur wordt gevolgd in de op te stellen Low Level Designs (LLD/DLD) en de realisatie van de oplossing. Daarnaast ontwikkel je samen met de lead- en enterprise-architecten ICT-beleid met strategische voorstellen en technologische routes naar vernieuwingen voor een hoogstaand portfolio van technische infrastructuurbouwblokken en generieke voorzieningen. Je definieert nieuwe standaarden en schrijft bouwblokken.


Specifiek betreft het minimaal de volgende werkzaamheden:

 • Uitwerken van nieuwe cloud-services in een servicebeschrijving en een architectuur (kleine HLD en LLD) voor de diensten op het gebied van de DICTU community cloud : compute / storage / netwerk.
 • Orchestratie middels BMC tooling
 • Minimaal 3x voorstellen schrijven en bouwblokken ontwerpen ter verbetering van de stabiliteit, kwaliteit en capaciteit van de Cloud.
 • Richtinggevende deelname bij diverse POCs en daarna uitvoeringsgereed aanbieden aan project en technische teams
 • Presentatie sessies geven aan klanten over de doorontwikkeling van de DICTU community cloud en aan beheerteams om verder Cloud-denken te stimuleren en uitleg geven over vraagstukken die in de teams leven.
 • Ontwerpen / uitwerken van architectuur voor diensten op het gebied van de cloud werkplek.
 • Ontwerpen / uitwerken architectuur voor migratie van legacy applicaties naar de DICTU community cloud
 • Kan complexe vraagstukken op conceptueel of technisch niveau op basis van functionele eisen en wensen uitwerken in een of meerdere architecturen (PSA/HLD) en deze realiseren in een werkende ICT oplossing. Is in staat om technisch complexe materie te vertalen naar voor bestuurders en managers begrijpelijke taal.
 • Het conceptueel kunnen vertalen van business en applicatie architectuur naar Technische architectuur. Modelleren volgens het juiste beleid. Conceptueel kunnen denken d.m.v. technische verkeersflows en maatregelen op de technische koppelvlakken te kunnen ontwerpen.


Functie-eisen:

 • Heeft aantoonbare meerjarige ervaring in het begeleiden van veranderingen in processen en organisatievormen.
 • Heeft kennis van de fundamentele werking van Cloud -infrastructuur en dienstverlening.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op hbo- of wo-niveau, bij voorkeur in een exacte richting.
 • Heeft aantoonbare kennis van en ervaring met de ontwikkelen van een servicegerichte architectuur en de daaraan gerelateerde deployment en provisioning methoden en technieken (bij voorkeur van BMC).
 • Heeft kennis van en ervaring met informatiebeveiliging.Heeft kennis van architectuur, architectuurmethoden en -technieken en het opstellen van PSA&HLD.
 • Kennis van BMC Cloudmanagement producten en hun toepassingen.


DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
LINKIT
contactpersoon:
Rutger Horsting
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Den Haag
provincie:

uurtarief:

start project:
04-03-2019
referentie:
ITC-0007992
duur opdracht:
3 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
22-02-2019 10:01:02