Vakspecialist Vastgoed, Utrecht

Omschrijving:

Voor ProRail in Utrecht is Harvey Nash op zoek naar een Vakspecialist Vastgoed.

Startdatum: 3-5-2021

Dit betreft een Detavast constructie. We zijn op zoek naar een kandidaat die openstaat voor indiensttreding bij ProRail na 12 maanden detachering.

Aantal uur per week: 36

Organisatie omschrijving

ProRail heeft een unieke grondpositie door heel Nederland en kan worden gezien als een grootgrondbezitter. De afdeling Vastgoed is verantwoordelijk voor het tijdig verwerven van gronden en opstallen ten behoeve van projecten, het zakelijk beheer van de gehele grondportefeuille en de verkoop en verhuur van overtollig vastgoed.

Binnen de afdeling Vastgoed zoeken wij een Vakspecialist vastgoed, hoofdzakelijk gericht op verwerving maar tevens met affiniteit met verkoop-verhuur van gronden.

Wil jij jouw brede expertise op het gebied van aan- en verkoopbeslissingen van vastgoed inzetten om de projecten en belangen van ProRail te vertegenwoordigen? Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het team en haar positie binnen en buiten ProRail?

Als vastgoedspecialist werk je aan projecten waar gronden nodig zijn, zowel tijdelijk als definitief voor de uitvoering van onze projecten. Daarnaast begeleid je verkooptrajecten van gronden die niet meer nodig zijn voor de doelen van ProRail. ProRail werkt jaarlijks aan zo’n 150 projecten waar grondverwerving doorgaans op het kritieke pad van realisatie ligt. Minnelijke aankoop, maar ook onteigening en de begeleiding van deze procedures komt daarbij voor. Jij bent in staat dit proces zowel inhoudelijk als procesmatig alleen en samen met anderen te begeleiden en je te begeven in een projectgestuurde omgeving. Compliancy en efficiency zijn hierbij leidend. Je beschikt over kennis en ervaring bij waardebepalingen en overige componenten van schadeloosstellingen. Je hebt ervaring met het aansturen van rentmeesters die alleen of samen met jou onderhandelingen voeren met rechthebbenden. Je hebt oog voor politieke verhoudingen en weet resultaatgericht te blijven.

Jij bent iemand die goed bestand is tegen druk en je kunt verplaatsen in de ander. Je gebruikt jouw kennis en expertise om de juiste beslissingen te nemen en te overtuigen. Je werkt mee aan verbeteringen voor het team en geeft jouw input daarin. Je verbreedt en verdiept je kennis en deelt dat met je collega’s. In je werk zoek je draagvlak en ziet hoe je via verschillende wegen je doel kunt bereiken. Daarnaast denk je mee bij het beleid ten aanzien van het beheer van de gehele grondportefeuille.

Met je resultaatgerichte en collegiale houding versterk je het team en draag je bij aan de strategische doelen (verbindt, verbetert, verduurzaamt). Je bent actief in het opbouwen, beheren en handhaven van het relatienetwerk benodigd voor jouw functie en voor de Afdeling Vastgoed. Daarbij profileer je je actief binnen ProRail en bij (externe) stakeholders, draag je het beleid van de afdeling Vastgoed uit en bent ambassadeur voor de afdeling Vastgoed en ProRail.

Kortom: Jij bent de specialist die om kan gaan met diverse belangen en je kunt verplaatsen in de ander. Je bent een gewaardeerde collega die zijn/haar kennis graag deelt en werkt aan een inhoudelijke en procesmatige invulling van je werkzaamheden. Je kijkt verder dan het project en denkt mee aan verbeteringen voor het team. Je bent analytisch, hebt een groot anticiperend vermogen, creëert automatisch draagvlak en hebt ervaring met het werken in projecten.

Functie eisen

Je beschikt over HBO of academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het vakgebied

Je hebt ervaring met taxatiemethoden, onteigeningsschadeloosstellingen en je kent de vastgoedmarkt

Je hebt ervaring in grondverwerving

Je hebt ervaring met onteigeningsprocedures

Je hebt ervaring met het werken in een projectgestuurde organisatie

Flexibiliteit, teamplayer, integriteit en overtuigingskracht zijn jouw kerneigenschappenTrefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Marielle Boogaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht
provincie:
Utrecht
uurtarief:
Tarief in overleg
start project:
asap
referentie:
ITC-382872/001
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
08-04-2021 14:13:12
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures