ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor de Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een Teammanager Projectmanagement (IPM)

Beschrijving behoefte
Als teammanager ben je samen met Management Team (MT) verantwoordelijk om de teams bij de afdeling Projecten te structureren en positioneren voor het verder inrichten en implementeren van IPM (Integraal Project Management). Je stuurt hiërarchisch het vakteam Projectmanagement aan, maar in de ontwikkeling richting IPM mogelijk ook tijdelijk een non-hiërarchisch team. Dit betekent dat je een hecht team vormt met je collega MT leden die de teams van projectmanagers, technisch managers, omgevingsmanagers, contractmanagers en/of managers projectbeheersing aansturen. In het MT luisteren we goed naar elkaar, staan open voor andermans adviezen en kiezen een logische lijn die recht doet aan de opgave waarvoor we staan.

De veranderopgave raakt een aantal facetten:
- Organisatorisch: IPM moet verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd, inclusief uitwerking rollen, taken en verantwoordelijkheden, overlegstructuren, samenwerkingsverbanden en werkwijzen;
- Vakinhoudelijk: er moet aandacht worden besteed aan het verder richting geven en het vakmatig ontwikkelen van de verschillende expertisegebieden binnen IPM, alsook in de gehele IPM kolom binnen Waternet. Standaardiseren en vandaaruit continu verbeteren is daarin een belangrijke opgave;
- HR: Vanuit de opzet van IPM binnen Waternet zal voor het vakteam Projectmanagement een strategisch personeelsplan moeten worden opgezet gericht op toekomstige ontwikkelingen. Daarbij zal focus liggen op benodigde en beschikbare rollen en competenties. Dit is de leidraad voor persoonlijke en vakmatige ontwikkeling, op persoonlijke aandacht en op de inzet van de juiste mens op de juiste klus/project/vraagstuk. Dit betekent een hoeveelheid aan verschillende activiteiten, denk onder andere aan het ontwikkelen van rollen.
Je bent een zelfstarter die na een korte inwerkperiode aan de slag kan. Je bent een positief ingesteld manager die de belangen van de medewerker afstemt op de belangen van de organisatie en vice versa. Gezien de aard van de opdracht zijn wij op zoek naar een verandermanager met, zowel ervaring met IPM als met HR-lijnsturing van professionals. We vinden het belangrijk dat je besluitvaardig bent, lang wikken en wegen is niet aan jou besteed. Je bent in staat om ontwikkelingen van het team en de afdeling te stimuleren. Je kunt goed verbinding leggen met andere afdelingen binnen de organisatie, waarbij je de afdeling overstijgende organisatiedoelen helder voor ogen houdt. Je bent motiverend voor je team, jij fungeert als goed voorbeeld. Je geeft een duidelijke koers aan en je team weet dat je ontwikkeling van ze verwacht. Zij nemen daar hun eigen leiderschap in, dat hebben ze natuurlijk afgekeken van jou!

Beschrijving afdeling/team
Het MT van de afdeling Projecten bestaat uit 5 teamleiders en een afdelingshoofd, die elkaar wekelijks treffen in een afdelingsoverleg. Daarin bespreekt het MT de richting van de ontwikkelingen en de uitvoering van de strategie. Daarbij stel je het belang van de afdeling of organisatie boven het belang van jouw team. Afhankelijk van je voorkeur kennisgebied maak je met je collega teamleider afspraken over de taakverdeling. Inhoudelijke kennis van het IPM gedachtegoed is noodzakelijk. De organisatie is sterk in verandering en de genoemde samenwerking geeft hierin de gewenste flexibiliteit. De afdeling Projecten is volop bezig met het realiseren van projecten in de waterwereld. Denk aan innovatieve projecten zoals IJburg Strandeiland, de bouw en renovatie van waterzuiveringsinstallaties, drinkwaterproductielocaties, gemalen, pompstations, dijkverbetering- en waterinrichtingsplannen in het verzorgingsgebied van waterschap Amstel- Gooi en Vecht

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Minimaal WO- werk- en denkniveau + een HBO opleiding afgerond, bij voorkeur een opleiding in een technische richting.
2. Je hebt minimaal 10 jaar inhoudelijke werkervaring in integrale projecten of ervaring bij een (kleiner) bureau en/of projectenafdeling van een waterschap of Rijkswaterstaat
3. Minimaal 5 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het leidinggeven aan projectmanagement teams als HR manager of resultaatmanager.
4. Ruime kennis en aantoonbare ervaring met organisch veranderen en positioneringsvraagstukken. Hiervoor graag minimaal twee casussen aangeleverd.
5. Je hebt relevante projectmanagement trainingen/ opleidingen gevolgd zoals bijvoorbeeld IPMA en Prince2

Functie wensen (gunningscriteria):
1. De kandidaat is ervan op de hoogte dat de kandidaat na een jaar kan worden overgenomen door Waternet en is hier ook toe bereid
2. 10 jaar management ervaring in of namens (mag ook als inhuurkracht) een ambtelijke, politiek gedreven organisatie zoals een waterschap, een gemeente, de rijksoverheid of een provinciale overheid.
3. Ervaring met assetmanagement, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, procesautomatisering, civiele techniek en/ of bouwkunde.
4. In bezit van VCA VOL
5. In bezit van relevante projectmanagement trainingen/ opleidingen zoals IPMA C/B, PMI PMP of gelijkwaardig.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Amsterdam
Startdatum: ZSM na gunning
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 05-12-2022
Sluitingstijd: 09:00 uur
Intakegesprek: n.t.b

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: Teammanager Projectmanagement (IPM)OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Amsterdam
provincie:
Utrecht
uurtarief:
marktconform
start project:
ZSM na gunning
referentie:
ITC-ICK19034
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
24-11-2022 12:15:36