ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor de Gemeente Midden-Groningen zijn wij op zoek naar een Strategisch Adviseur Online.

Omschrijving opdracht:
Heb jij de kennis en vaardigheden om complexe vraagstukken over digitalisering en dienstverlening binnen onze organisatie verder te helpen? We zoeken binnen ons team communicatie tijdelijk iemand die complexe digitaliserings- en dienstverleningsvraagstukken kan vertalen naar de praktijk van alledag en hier beleid voor kan ontwikkelen. Je werkt domein overstijgend aan onderwerpen als digitale toegankelijkheid, betrouwbare dienstverlening en passende vormen van online communicatie. Daarvoor weet je een online strategie samen te stellen die nauw samenhangt met ons fysieke communicatie- en dienstverleningsbeleid. Je signaleert kansen en mogelijkheden uit de omgeving, houdt wetgeving vanuit het Rijk nauwlettend in de gaten en weegt de belangen van de verschillende domeinen in de organisatie tegen de functie en bruikbaarheid voor onze inwoners en ondernemers. Intern stimuleer je de wil bij de verschillende teams en de kansen om te digitaliseren. Voor dit takenpakket begeef je je op het snijvlak van communicatie, dienstverlening en ICT.

Wat ga je doen?
Met team communicatie als thuisbasis ga je aan de slag om het online domein binnen onze gemeente verder te verstevigen en in te vullen. Dat is je belangrijkste taak. Je stelt daarvoor online beleid/uitgangspunten voor de organisatie op. Samen met de vervangend teamleider communicatie en de hoofdzakelijk 3 collega’s die zich met het online domein bezighouden, geef je inhoud en vorm aan de volgende taken en functies waarin jij de rol van procesbegeleider hebt:
Ontwikkelen van een visie op digitale dienstverlening;
Mede opzetten van een online team;
Het inrichten van het Europees Loket (Single Digital Gateway).

Gewenst profiel:
Je hebt een grote interesse voor digitalisering, nieuwe media en online vormen van communicatie. Je hebt een sterke visie op (gemeentelijke) dienstverlening en je bent analytisch sterk, communicatief, initiatiefrijk en kritisch. Je begrijpt hoe jouw werkzaamheden zich verhouden tot de grotere beweging die de gemeente moet maken om meer opgavegericht te willen werken. Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen en werkt graag samen. Je kan goed werken in situaties waarin er veel tegelijkertijd van je wordt gevraagd en bent in staat je werk goed te plannen en te organiseren. Bovenal ben je in staat om te verbinden, innovatie te stimuleren en vragen vanuit zowel de organisatie, als de omgeving op te halen.

Wij vragen:
- Een afgeronde HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, communicatiewetenschap of informatiekunde);
- Kennis en expertise op terrein van dienstverlening (van een gemeente), keteninformatisering en samenwerking;
- Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding (bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, communicatiewetenschap of informatiekunde).
2. Je hebt aantoonbaar met CV kennis en expertise op terrein van digitale dienstverlening (van een gemeente).

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt affiniteit met keteninformatisering en de samenwerking hierin binnen de domeinen (Sociaal, ruimtelijk, buitendienst en burgerzaken).
2. Je hebt recente kennis van open source toepassingen zoals Drupal.


Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Hoogezand
Startdatum: 20-07-2022
Duur: 5 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 32 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 30-06-2022
Sluitingstijd: 09:00 uur
Intakegesprek: ZSM na sluitingsdatum van indienen offertes


- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: Strategisch Adviseur OnlineOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Hoogezand
provincie:
Utrecht
uurtarief:
marktconform
start project:
20-07-2022
referentie:
ITC-ICMO15092
duur opdracht:
5 maanden
uren per week:
32 uur
publicatiedatum:
21-06-2022 10:22:23