Solution Architect MES, Haarlem

Omschrijving:
Voor de Nederlandse Spoorwegen zijn wij op zoek naar een Solution Architect MES.

Omschrijving opdracht:
Als Solution Architect MES ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Manufacturing Execution System (MES) dat momenteel wordt ingevoerd voor de nieuwe wielstellen fabriek in Haarlem. Tijdens het project ga je als Solution Architect een belangrijke bijdrage leveren in de vertaling van de business behoefte naar user story’s voor het IT ontwikkelteam. Je helpt de product owner met het scherpstellen van de requirements, je stuurt het ontwikkelteam aan en ondersteunt functioneel beheer bij het beheren van het MES op de werkvloer. Je bent bereidt om in voorkomende gevallen ook op onregelmatige tijden te werken en in overleg met je collega’s om 7.00 uur te starten.

Hier gebeurt het ( afdeling):
IT Operatie is onderdeel van de NS Groep en werkt voornamelijk voor NS Operatie, dat voor een groot deel 'het gezicht van NS naar de klant’ vertegenwoordigt. De focus van de activiteiten van NS ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. Onder IT Operatie valt het onderdeel IT Materieel en Onderhoud, waar applicaties worden beheerd en ontwikkeld die de techniek, treinmodernisering en onderhouds- en serviceprocessen ondersteunen van de afdeling Techniek, Treinmodernisering en Onderhoud & Service. IT M&O zorgt voor de continue beschikbaarheid en stabiliteit van deze keten-systemen/applicaties door ingerichte beheerprocessen te volgen, afspraken te maken met leveranciers en te zorgen voor (door-)ontwikkeling van de systemen en applicaties. De afdeling waarin je gaat werken bestaat nu uit een groep van ongeveer 65 professionals, waarvan op dit moment ongeveer 20 medewerkers (intern en extern) op de afdeling IT Treinmodernisering

Gewenst profiel:
- De kandidaat beschikt over een afgeronde opleiding op WO niveau.
- De kandidaat heeft drie tot vijf jaar werkervaring als Solution Architect binnen een industriële automatiseringsomgeving.
- De kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met Agile werken.
- Kennis van en ervaring met AspenTech-software is een pre.
- Kennis van en ervaring met wielstelrevisieprocessen is een pre.
- Hij of zij is iemand die meedenkt met stakeholders en collega’s en is communicatief vaardig. De kandidaat heeft affiniteit met techniek en sterke communicatieve vaardigheden en een klantgerichte instelling. De kandidaat beschikt over analytische denkvermogen en heeft oog voor kwaliteit. Hij of zij ziet het als een uitdaging om mee te denken met de organisatie en vindt het leuk om in teamverband te werken.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je gaat akkoord met een achtergrondonderzoek voor start van de opdracht (VOG, geheimhoudingsverklaring en vragenlijst).
2. Je hebt de afgelopen twee jaar geen arbeidscontract bij NS gehad.
3. Je bent in de afgelopen twee jaar niet aaneengesloten door NS ingehuurd (na een inhuurperiode van twee jaar eist NS een onderbreking van minimaal zes maanden).

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je beschikt over een afgeronde opleiding op WO niveau
2. Je hebt drie tot vijf jaar werkervaring als Solution Architect binnen een industriële automatiseringsomgeving
3. Je hebt aantoonbaar ervaring met Agile werken
4. Je hebt kennis van en ervaring met AspenTech-software.
5. Je hebt kennis van en ervaring met wielstelrevisieprocessen

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Haarlem
Startdatum: 03-06-2019
Duur: 31-05-2020
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 20-05-2019
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: vrijdag 24 mei

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: solution, architectOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Groep
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Haarlem
provincie:
Noord-Holland
uurtarief:
marktconform
start project:
zsm
referentie:
ITC- ICBO02306
duur opdracht:
6 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
17-05-2019 22:00:24
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures