Solution Architect (2FTE), Arnhem

Omschrijving:

Voor ProRail in Utrecht is Harvey Nash op zoek naar een Solution Architect (2FTE).

Startdatum: 1-2-2020
Einddatum: 1-1-2021 Duur:
Duur: 11 maanden
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36,00

Functiebeschrijving

Neem jij de verantwoordelijk om onze mission critical informatiesystemen door te ontwikkelen?

Als ICT solution architect ben je verantwoordelijk voor de vertaling van de behoefte van onze business partner Verkeersleiding naar het ontwerp van het informatiesysteem. Je ontwerpt op basis van de organisatiebehoefte en technische kaders en zorgt dat het past binnen de bestaande architectuur. De vraagstukken spelen rond de toepassing van het ERTMS beveiligingssysteem bij Verkeersleiding.

Je stelt ontwerpen op en houdt deze bij op basis van lopende ontwikkelingen en marktstandaarden. Hierbij houd je rekening met zowel functionele als niet-functionele eisen. We zoeken de optimale oplossingen binnen het complexe ERTMS speelveld en jouw ontwerp gaat daar mede voor zorgen. Je wordt daarin ondersteund door je collega’s en staat open voor hun feedback.

Je adviseert over mogelijke oplossingen aan de Verkeersleiding systemen. Daarvoor organiseer je de afstemming met de relevante betrokkenen en vertaalt hun informatie naar oplossingsopties. Het is van belang dat je makkelijk de samenwerking vindt met de omgeving. Je bent in staat deze voorstellen en oplossingen in te schatten naar kosten en baten zodat vroegtijdig inzicht wordt verkregen in de business case.

Je werkt voor het ERTMS project in het domein Logistiek waar de ontwikkeling volgens een Agile aanpak worden gedaan. Het daadwerkelijk ontwikkelen van de systemen wordt door onze externe software partners gedaan. Deze zijn ook verantwoordelijk voor de technische ontwerpen.

De actuele werkzaamheden richten zich de systemen PRL, ASTRIS en het nieuwe systeem ETIS. Deze systemen dragen zorg voor de treinbijsturing en het real-time berichtenverkeer tussen de treinbesturingssystemen en de beveiligings- en treinsystemen. Als ICT solution architect onderzoek je problemen van het systeem, ontwerpt verbetervoorstellen en stemt af met de externe software partners over realisatie. Je rapporteert aan de lead architect.

Functie eisen
Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau in de richting ICT.
Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als ontwerper/architect van real-time proces­besturingsapplicaties / industriële automatisering.
Je hebt ervaring met het werken in een Agile omgeving.
Het hebben van kennis van Treinbeveiligingssystemen, Treinbeheersingsystemen, ERTMS en/of Cenelec is een pré.
Communicatief sterk, proactief, leergierig en resultaatgerichtTrefwoorden: Solution Architect / ProRail / Treinbeveiliging / ERTMS / ArchitectOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Scott de Wit
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Arnhem
provincie:
Gelderland
uurtarief:
Uurtarief 83 euro (all-in).
start project:
ZSM
referentie:
ITC-368286/002
duur opdracht:
11 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
16-01-2020 15:25:31
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures