ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor het Kadaster zijn wij op zoek naar een Software Engineer.

Omschrijving project:
Je wordt ingezet bij het AkteAI (Augmented Intelligence) team. Dit team ontwikkelt en beheert systemen waarmee met slimme technieken, waaronder eigen AI-modellen maar ook zelf ontwikkelde algoritmen, automatisch gestructureerde informatie uit aktes wordt gehaald. Deze systemen worden gebruikt tijdens het bijwerken van de gegevens in de kadastrale registratie op basis van gegevens in aktes die door het notariaat bij het Kadaster worden aangeboden (één van de primaire processen van het Kadaster). Dit bijwerkingsproces vereist veel data-entry werkzaamheden en is daardoor een arbeidsintensief en foutgevoelig proces. Het doel is om de doorlooptijd van deze bijwerking te verkorten en de kwaliteit van dit proces te verbeteren, door onnodige handelingen te automatiseren en de gebruiker te ondersteunen bij het herkennen van de belangrijke gegevens in de akte. De systemen van AkteAI hebben al voor een aanzienlijke vermindering van de verwerkingstijd gezorgd.
Behalve ondersteuning tijdens het bijwerkingsproces, worden de systemen van AkteAI ook ingezet om uitval in het akteverwerkingsproces te verminderen. De inzet van AkteAI leidt doorgaans tot minimaal een halvering van handmatig te controleren uitval.
Vanwege deze goede resultaten wordt het AkteAI team steeds vaker ingeschakeld om een geautomatiseerde oplossing te bedenken voor een variatie aan ad-hoc uitdagingen (waarin volume vaak een rol speelt) binnen het Kadaster. Hierbij wordt een groot beroep gedaan op de creativiteit en het doorzettingsvermogen van het team. Het team staat bekend om hoge kwaliteit en betrouwbaarheid.
Het systeem is opgebouwd uit een aantal services welke met elkaar communiceren via een workflow engine. Vanwege de benodigde tijd voor akteverwerking is deze asynchroon.
Het ontsluiten van informatie uit de akte en interacteren met deze data gebeurt door middel van een door ons zelf gebouwde viewer (web component).

Omschrijving werkzaamheden:
- Bedenken en implementeren van slimme oplossingen
- Ontwikkeling en beheer van de Kubernetes clusters
- Ontwikkeling en beheer van de akte verwerking workflows
- Leveren van (eerste lijns) support
- Triage en zo mogelijk oplossen van bugmeldingen
- Adviseren in en uitvoeren van (mogelijke) verbeteringen in beheer

Belangrijkste methodieken, technieken en tools:
- Kubernetes, Azure, Docker en Jenkins;
- Istio;
- Minio;
- Mysql;
- Kotlin (of Java);
- Python;
- NLP (Spacy framework);
- Promotheus, Grafana;
- Git.


Omschrijving opdracht:
Binnen dit team zoeken wij een software engineer die kan helpen om de doorlooptijd van de bijwerking te verkorten en de kwaliteit van het proces te verbeteren en interesse heeft om ervaring op te doen met Artificial Intelligence / Natural Language Processing.

Omschrijving opdrachtgever:
Waar loopt de grens tussen uw tuin en die van uw buurman? En welk vastgoed is van wie? Het Kadaster registreert van al het vastgoed (grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. We hebben heel veel data over alles onder, op en boven de grond en willen maximale waarde halen uit deze data. Naast onze wettelijke taak, beheert het Kadaster ook voorzieningen van andere organisaties, de Landelijke Voorzieningen. Zo beheren wij onder andere de WOZ Landelijke Voorziening en de Basisregistratie Adressen en gebouwen (BAG): alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.
Binnen Beheer en Ontwikkeling IT werken we met Scrum en DevOps en zijn de teams integraal verantwoordelijk voor de volledige technische dienstverlening, van idee tot productie. Vanuit een dynamische omgeving bieden wij een informele werksfeer, helaas door COVID 19 voorlopig nog voornamelijk vanuit huis, al zijn er in overleg met manager en team mogelijkheden op locatie te werken. Om even je zinnen te verzetten kan je hier met je teamgenoten een potje tafeltennis spelen, gamen of met de 3D printer een ontwerp realiseren. Ook hebben we een innovation hub om in een andere sfeer samen te werken.
Omdat het Kadaster innovatie hoog in het vaandel heeft staan wordt er 1x per maand een Innovation Friday georganiseerd waarin nieuwe, veelbelovende technieken worden uitgeprobeerd en worden er regelmatig “Taco” sessies gehouden waarin kennis wordt gedeeld.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
2. Je hebt taalniveau Nederlands minimaal B2.
3. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als ontwikkelaar (ontwerp, bouw, test, integratie).
4. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Kubernetes met Istio.
5. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met een vorm van CI/CD.
6. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Jenkins en Docker.
7. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met Kotlin (of Java).

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt ervaring met Python.
2. Je bent bekend met Cadence Workflows.
3. Je hebt ervaring met Go.
4. Je hebt ervaring met Typescript / Vue.
5. Je hebt kennis van NLP (Spacy).

Competenties:
- Zelfstandig problemen / verbeterpunten signaleren, oplossingen voorstellen en oplossingen implementeren;
- Passie voor simpele oplossingen;
- Zeer vaardig zijn in het analyseren van bugs in een complexe omgeving;
- Zeer vaardig in de integratie van verschillende componenten (software, Kubernetes, platform);
- Een puzzelaar die niet opgeeft voordat het werkt;
- Een doener met talent voor samenwerken en oprecht geïnteresseerd in anderen die teamsfeer belangrijk vindt.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Apeldoorn
Startdatum: 01-01-2022
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 03-12-2021
Sluitingstijd: 09:00 uur
Intakegesprek: 09-12-2021

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Trefwoorden: Software Engineer, Augmented Intelligence, Kubernetes, CI/CD, Jenkins, KotlinOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Flex Profs
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Apeldoorn
provincie:
Gelderland
uurtarief:
Marktconform
start project:
01-01-2022
referentie:
ITC-ICS11583
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
25-11-2021 12:09:58