ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor de Nationale Politie zijn wij op zoek naar een Senior Projectmanager Digitale Vaardigheid.

Omschrijving opdracht:
Het programma Digitalisering en Cybercrime zoekt een stevige en ervaren senior projectmanager. Ben jij in staat om met de het projectteam vanuit het Expertisecentrum Cybercrime en Digitale Opsporing, Human Resources Ontwikkeling, Politie Academie, portefeuilles / programma’s Digitaal Opsporen en Digitalisering en Cybercrime, Intelligence, Opsporing en Gebiedsgebonden Politie te zorgen voor digitaal vaardige medewerkers?
De investering in een digitaal vaardige in een structureel innovatieve politie is 1 van de korpsopdrachten in de kaderbrief van 2023. Een doorontwikkeling van de gehele politieorganisatie wordt nu gemaakt in een meerjaren opdracht waarin de politie digitale vaardigheid integraal aanpakt. Flexibel structureel leren en ontwikkelen is noodzakelijk om te voldoen aan de uitdagingen van dit moment.
Digitaal is normaal. Steeds meer criminaliteit speelt zich af in de online wereld en steeds vaker hebben klassieke delicten een digitaal spoor. Maar we zien ook dat offline en online criminaliteit in elkaar overlopen. Hoe kunnen we als politie organisatie de medewerkers helpen bij deze verandering? Door te zorgen dat iedereen beschikt over up-to-date kennis en vaardigheden. Digitale vaardigheid doen collega’s op met opleidingen, praktijk opdrachten en zelfstudie. En het is aan jou de taak om dit met het projectteam te organiseren voor de 50.000 collega´s in de operatie. Je maakt de menukaarten voor de doelgroepen van de Gebiedsgebonden Politie, de Opsporing en de Intelligence organisatie en na het vaststellen er van maak je samen met de eenheden de implementatieplannen zodat het leeraanbod op de menukaarten ook daadwerkelijk voor de medewerkers kunnen worden gepland en georganiseerd.

Doelstelling:
Het programma Digitalisering en Cybercrime is al lang aan investeren in de bestrijding van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit en na het opzetten van de regionale cybercrime teams en het versterken van de teams digitale opsporing wordt nu ingezet in het verbrede van de kennis en vaardigheden naar de gehele operatie. Digitaal is van ons allemaal. Het gaat niet alleen om de vaardigheid in het bestrijden van cybercrime, gedigitaliseerde criminaliteit (online fraude) maar ook om de digitale vaardigheid (de digitale geletterdheid, het kunnen omgaan met de digitale middelen, het vertalen van de digitale werkomstandigheden naar het handelen in het eigen werk en de digitale weerbaarheid).
Om deze doelen te realiseren zoeken we een zeer ervaren en door de wol geverfde HRM / implementatie manager die zorgt voor een lange termijn aanpak waarin de digitale vaardigheid projectmatig wordt onderzocht, ontwikkeld, geïmplementeerd, geborgd en geëvalueerd.

Omschrijving verantwoordelijkheden:
Je bent in staat om vanuit je senior projectleidersrol bij te dragen aan het grotere geheel van het digitaal vaardig maken van de politie organisatie en je zorgt voor de projectmatige aanpak en inzicht en overzicht in de veelheid van initiatieven in verschillende fases voor verschillende doelgroepen. Je speelt in op de kansen en mogelijkheden die zich voordoen om de afgesproken doelen te realiseren. Je stemt af met alle eenheden om de implementatie van de leerinterventies te laten slagen.

Contacten:
Je komt onder meer te werken bij de Landelijke Eenheid in Driebergen, maar je werkt voor het hele land dus hebt geen vaste standplaats. Je werkt voor het Expertisecentrum Cybercrime en Digitale Opsporing. Als jij bij ons komt te werken krijg je een uitdagend project op een van de meest dynamische portefeuilles van de politie. Je werkt met zeer gedreven en enthousiaste medewerkers en een professioneel en inspirerend vakspecialistisch team.
Functie eisen (knock-out criteria):
1. Minimaal 10jaar aantoonbare ervaring als senior projectmanager in een grote (1000+)2. Minimaal 5jaar aantoonbare werkervaring in de uitrol en verbetering van online trainingen3. Ervaring met de projectmatige aanpak van digitale vaardigheid bijvoorbeeld door het opstellen van menukaarten voor de digitale vaardigheidsvakontwikkeling, bij voorkeur binnen de politie organisatie en ervaring met het beschikbare leeraanbod rond digitale vaardigheden en cybersecurity, zowel van de politie alsook van externe leveranciers.4. Aantoonbare werkervaring in een consultancyrol binnen een complex, politiek-bestuurlijk5. In bezit van een Lean / Six Sigma Green Belt certificering.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Aantoonbare werkervaring met continuous improvement trajecten. Beschrijf in de toelichting2. Aantoonbare consultancy ervaring in zowel HRM alsook niet-HRM domeinen.3. De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring binnen (semi-) overheid, bij voorkeur politie.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Den HaagStartdatum: 01-11-2022Duur: 31-10-2023Optie op verlenging: optioneelInzet: 36 uur per weekTarief: marktconformSluitingsdatum: 11-08-2022Sluitingstijd: 09:00Intakegesprek: zsm na de beoordeling

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW). N.B.- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Trefwoorden: Senior Projectmanager Digitale VaardigheidOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Den Haag
provincie:
Utrecht
uurtarief:
marktconform
start project:
01-11-2022
referentie:
ITC-ICAP16036
duur opdracht:

uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
05-08-2022 09:45:06