ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor de Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Senior Projectleider.

Omschrijving opdrachtgever:
Amsterdam is een unieke stad. Aantrekkelijk om te wonen, werken en studeren en toonaangevend als dynamische internationale metropool. Tegelijkertijd staat de stad voor een grote uitdaging. De snelle verandering van onze samenleving leidt tot nieuwe opgaven voor de stad. Een van die opgaven is het beter en slimmer benutten van gegevens van en over de stad. Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam speelt hierin een belangrijke rol. OIS helpt de stad beter te begrijpen en verder te ontwikkelen, onder andere door het verzamelen en publiceren van statistische informatie, het uitvoeren van beleidsonderzoek en het ontsluiten, koppelen en leveren van gegevens van en over de stad. Binnen OIS komt alles samen: (Big) Data, onderzoek en innovatie. Met dashboards, benchmarks en bestandsverkenningen wordt hier de basis gelegd voor het informatiegestuurd werken in Amsterdam. In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam Datapunt. Amsterdam City Data is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via Datapunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van DataPunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Omschrijving opdracht:
Begrijp jij de complexiteit en sleutelrol van data binnen de gemeente Amsterdam? Heb je een passie voor data en het verder uitbouwen van klantrelaties? Zet jij altijd de klant centraal en kom je proactief met ideeën om zowel intern als extern nóg meer van toegevoegde waarde te zijn? Dan hebben we bij DataPunt, onderdeel van OIS, wellicht een mooie uitdaging voor je.

Programma DataPunt:
DataPunt is dé smart-city-data-infrastructuur van Amsterdam. We bieden mogelijkheden voor o.a. (big) data-analyse in een beveiligde omgeving, business intelligence, beleidsonderzoek en predictive analytics. Team Data helpt de gegevens over de stad vindbaar en toegankelijk te maken voor verdere verwerking door medewerkers van de gemeente, publiek en dataprofessionals. Denk aan slimme verkeersroutes dankzij onderzoek met behulp van tijdelijke kentekencamera's, met machine learning meldingen openbare ruimte doorgeleiden of data-analyse om de kortste afstanden tot afvalcontainers te berekenen. Team Data bestaat uit 85 professionals die werken in 9 teams. Elk team heeft een eigen focus zoals het ontsluiten van basisgegevens, privacy en security, projecten in opdracht, en service en delivery. Onze professionals werken met vernieuwende open source technologie en een agile/scrum (DevOps, continuous delivery) werkwijze aan de doorontwikkeling van DataPunt. Bescherming van persoonsgegevens en informatiebeveiliging zijn verankerd in onze werkwijze. Binnen het DataPunt werken we met de allernieuwste technieken. Bovendien onderzoeken we continu of we de juiste technieken gebruiken. Door kritisch naar ons eigen werk te kijken, houden we elkaar scherp. Samen willen we écht waarde toevoegen. Er heerst dan ook een gezonde druk op voortgang en kwaliteit.

De functie - Senior Projectleider:
Als Senior Projectleider draag je bij aan het verder ontwikkelen van de stad Amsterdam door het onderhouden en uitbouwen van (nieuwe) klantrelaties. Je vertaalt abstracte klantvragen naar concrete. Pragmatische stappen en reële producten. Je weet de brug te slaan tussen de klant en de ontwikkelteams binnen Team Data/OIS.

Werkzaamheden:
Als Senior Projectleider ga je bezighouden met:
- Het leggen van verbindingen intern binnen OI&S en extern met klanten in de stad Amsterdam;
- Het aangaan van nieuwe klantcontacten en het onderhouden van relaties;
- Het leveren van een inhoudelijke, bijdrage aan opgaves van klanten en zorg je voor een duidelijke overdracht van de opgave naar de realisatie teams zodra de uitwerking daarom vraagt;
- Het doorvragen en het vertalen van de klantvraag naar offerte / opdracht / project;
- Het succesvol samenwerken in een dynamisch team.
- Het aansturen van een team met developers (devOps)

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
2. Je beschikt minimaal over een aantoonbaar WO werk- en-denkniveau.
3. Je beschikt over minimaal 10 jaar werkervaring, waarin je kunt aantonen dat het onderhouden en uitbouwen van (klant)relaties een groot onderdeel van je werkzaamheden is geweest.
4. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van applicatie- en softwareontwikkeling, opgedaan in een leidinggevende rol en hebt deze ervaring zowel in commerciële-, overheids- als in gemeentelijke instellingen opgedaan.
5. Je beschikt over minimaal 6 jaar ervaring in een leidinggevende rol in een complexe IT omgeving waarin je volgens de Agile/Scrum werkwijze hebt gewerkt met een multidisciplinair team.
6. Je beschikt over minimaal 4 jaar werkervaring met het ontwerp en de implementatie van datamodellen en databases waarin (historische) data wordt vastgelegd en ontsloten
7. Je hebt ervaring in een of meerdere G4-gemeenten opgedaan.
8. Je beschikt over een grote affiniteit met de stad Amsterdam en kunt dat aantonen in je CV.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt ervaring met aanbestedingen.
2. Je hebt affiniteit met het visualiseren van data.

Competenties:
- Teamplayer
- Resultaatgericht
- Nieuwsgierig
- Analytisch

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Amsterdam
Startdatum: zsm
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 17-10-2019
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: zsm

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Trefwoorden: senior, project, leider, manager, data, applicatie, software, Agile, ScrumOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Marike Schuring
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Amsterdam
provincie:
Noord-Holland
uurtarief:
marktconform
start project:
zsm
referentie:
ITC-ICBO03661
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
09-10-2019 10:55:44