Senior Jurist Projecten Energietransitie, Groningen

Omschrijving:

Senior Jurist Projecten Energietransitie
Wil jij onderdeel zijn van de energietransitie? Heb jij overtuigingskracht en wil jij je juridische expertise inzetten bij Gasunie?

Gasunie heeft meerdere projecten lopen om daadwerkelijk de energietransitie te gaan realiseren. Hierdoor gaan we groeien en hebben we als Corporate Legal extra capaciteit nodig om deze projecten te voorzien van juridische adviezen.

Waar ga je werken?
Je standplaats is in overleg: Je kunt vanuit huis werken, of vanuit Den Haag of Groningen. De werkzaamheden zullen zowel in de randstad als in Groningen plaatsvinden. Je bent daarom bereid om te reizen als dat nodig is.

Inschaling van de functie
Adviseur Juridisch/ Regulering Ca

Max tarief en inzet
Tarief: € 120,- (maximum all-in tarief)

Intakes
Gepland op 21/10 in de middag

BYOD
Bring Your Own Device

Gevraagd aantal uur:
Inzet is 4 - 40 uur per week. ZZP mogelijk.
We zijn op zoek naar een energieke senior jurist projecten die we flexibel kunnen inzetten. Bij de verschillende projecten is het soms rennen en soms stil staan. We zijn dus op zoek naar bijvoorbeeld een zzp’er die we flexibel kunnen inzetten op de verschillende projecten wanneer dat nodig is.
De start van de opdracht is in overleg. In eerste instantie van 1 november t/m 31 december 2022. Er is een optie op verlenging.

Wat ga je doen als jurist?
Als project jurist bij Gasunie werk je in een uitdagende omgeving, zeker tijdens de energietransitie en de transitie van onze organisatie. Ter versterking van onze afdeling Corporate Legal zoeken we daarom een ervaren jurist die een bijdrage kan leveren aan projecten voor de energietransitie.
Een greep uit jouw werkzaamheden:
Je adviseert bij projecten op verschillende aandachtsgebieden en stelt contracten met binnenlandse en buitenlandse partijen op;
Je adviseert over de structurering van samenwerkingsverbanden en over de governance in de projecten;
Je levert een belangrijke bijdrage aan de beheersing van de risico’s van Gasunie in de diverse externe relaties;
Je houdt de relevante ontwikkelingen in de energiesector en op juridisch terrein bij, analyseert deze en betrekt de uitkomsten ervan bij je (proactieve) advisering.

Wat vragen we?
Om als project jurist bij Gasunie te kunnen werken:
Heb je een WO opleiding rechten afgerond, het liefst op het gebied van privaatrecht en ondernemingsrecht;
Heb je meer dan 7 jaar relevante werkervaring bij vergelijkbare bedrijven als Gasunie en heb je ervaring als jurist in complexe projecten;
Heb je ervaring met het opstellen van complexe contracten en het juridisch structureren van samenwerkingsverbanden;
Heb je een brede belangstelling, gevoel voor een technische omgeving en publieke belangen.
Als persoon ben je een enthousiaste teamspeler. Je beschikt over analytisch denkvermogen en je stelt je onafhankelijk op. Verder ben je politiek- en organisatie sensitief en gewend op verschillende lagen in de organisatie te communiceren. Iemand die niet alleen een competente jurist is, maar ook bekend is met een complexe en politieke werkomgeving.
Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar waterstof, CO₂ en warmte. Daarom werken we aan de aanleg en het beheer van infrastructuur voor deze nieuwe energiebronnen. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Je gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal. Deze afdeling bestaat uit een divers team van 22 collegiale juristen met verschillende aandachtsgebieden zoals ondernemingsrecht, energierecht en omgevingsrecht. De afdeling ondersteunt alle onderdelen van Gasunie op juridisch gebied.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van de energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Aanbiedingen van CV, motivatie en onder vermelding van tarief dienen uiterlijk 11 oktober om 12:00 uur in ons bezit te zijn.
Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Lotte Nijhuis
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Groningen
provincie:
Groningen
uurtarief:
Tot €120 per uur
start project:
z.s.m.
referentie:
ITC-387677/001
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
21-09-2021 15:03:08
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures