Risk Manager, Woerden

Omschrijving:
Voor de Kamer van Koophandel zijn wij op zoek naar een Risk Manager

Omschrijving opdrachtgever:
Ondernemen is kansen benutten, risico's nemen, klanten vinden en behouden. De Kamer van Koophandel geeft ondernemers zinvolle informatie die het leven makkelijker maakt. Met toegang tot het Handelsregister en onze data, kennis en netwerken. Wij bieden als moderne publieke dienstverlener actuele en onafhankelijke informatie voor alle fasen van ondernemerschap. Of het nu gaat om het starten van een bedrijf, veilig zakendoen, innoveren, internationaal ondernemen of financiering.

Omschrijving opdracht:
Er lopen verschillende grote verander initatieven binnen de KVK, waaronder een groot Legacy programma. Als Risicomanager fungeer je als rechterhand van de programma/projectmanager met betrekking tot het beheren van de risico's op programma- en projectniveau. Je adviseert en coördineert, verzorgt diverse rapportages, houdt planningen en logboeken bij (risico's en issues), en draagt zorg voor de vervaardiging en distributie van benodigde (informatie)materialen managementdocumenten, program board-informatie). Je bereidt presentaties voor en verzamelt data. Het organiseren van bijeenkomsten behoort ook tot je activiteiten. Je bent in staat een inhoudelijke uitdaging uit te voeren met relevante stakeholders en bent een geaccepteerde gesprekspartner voor alle collega's van wie overleg/input wordt gevraagd.

Taken:
- Het geven van actueel en accuraat inzicht in de risicostatus van het programma, projecten, (agile)teams en activiteiten.
- Ondersteunt bij de totstandkoming van managementproducten en zorgt voor een vlotte afhandeling van de governance.
- Overlegt samen met de manager ARC over het te voeren risicobeleid. Onderzoekt en signaleert risico's issues, prioriteiten en afhankelijkheden van projecten binnen het programma en de projecten en rapporteert terzake.
- Zorgt dat de inhoudelijke afhankelijkheden en risico's op alle niveaus worden gelogd. Identificeert en monitort de afhankelijkheden en risico's op programma- en projectniveau naar de business als de afdeling ICT toe.
- Adviseert ten aanzien van risicobeheer richting programma- en projectmanagers

VOG:
Bij gunning dien je binnen 4 weken na de startdatum een recente VOG aan te leveren.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding op het gebied van Technische en/of bedrijfskundige opleiding (of vergelijkbaar).
2. Je bent in het bezit van kennis op het gebied van risicomanagement in overheid, met name ZBO.
3. Je hebt kennis van Organisatie en bedrijfsprocessen rond IT.
4. Je beschikt over een certificering op het gebied van ISO 31000.
5. Je hebt kennis van risicomanagement in combinatie met SAFe.
6. Je hebt aantoonbaar een certificering op het gebied van Security (CISM)
7. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Risk Manager.
8. Je hebt minimaal 10 jaar ervaring met testen en projectbeheersing (tijd, geld, kwaliteit) in programma's van minimaal 1 miljoen EUR.
9. Je hebt ervaring met het overbrengen van kennis en het opleiden of coachen van anderen.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je bent in het bezit van certificering op het gebied van MSP en/of PRINCE2.
2. Je hebt ervaring met MSP en PRINCE2.
3. Je hebt ervaring met werkzaamheden voor een Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO) in combinatie met basis registraties.

Competenties:
- Kwaliteitsgerichtheid: Hanteert hoge kwaliteitsnormen bij de uitvoering van het werk, bewaakt en verbetert deze waar mogelijk.
- Samenwerken: Handelt vanuit het groepsbelang en levert samen met anderen een bijdrage aan het gemeenschappelijke resultaat en aan de relaties en sfeer in de groep
- Klantgerichtheid: De kandidaat signaleert, onderzoekt en gaat binnen de eigen mogelijkheden in op de wensen en behoeften van de interne klanten (collega's van eigen en andere afdelingen) en externe klanten om deze tevreden te stellen. Servicebereidheid en klanttevredenheid staan voorop.
- Resultaatgerichtheid: De kandidaat werkt doelgericht en vasthoudend naar resultaten toe en weet het resultaat op efficiënte en effectieve wijze te realiseren.
- Initiatief: Reageert proactief door zaken in gang te zetten.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Woerden
Startdatum: augustus 2019
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: 2x 12 maanden
Inzet: minimaal 36 en maximaal 40 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 18-07-2019
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: 26-07-2019 tussen 09:30 en 13:30 uur

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: Risk, manager, agileOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Woerden
provincie:
Utrecht
uurtarief:
marktconform
start project:
augustus 2019
referentie:
ITC-ICBO02876
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
11-07-2019 22:30:03
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures