Release Train Engineer Smart Data Solutions, Rotterdam

Omschrijving:

Voor onze opdrachtgever Stedin is Harvey Nash op zoek naar een Release Train Engineer Smart Data Solutions

Standplaats: Rotterdam (Hybride)

Aantal uur: 40 uur

Start en einddatum: 05/12/2022- 31/05/2023

Dit ga je doen:

Voor de energie transitie is data onmisbaar om vooruit te komen, en daar hebben we veel van bij Stedin. Vanuit deze data moet de juiste informatie opgehaald worden. Het nieuwe data landschap is continue aan verandering onderhevig en wordt steeds moderner en gaver om aan te werken.

Er is nog veel te doen. Binnen de Agile Release Train (ART) Smart Data Solutions wordt door 7 agile teams gewerkt aan en met het dataplatform. In deze teams werken ongeveer 65 interne en externe collega’s. Als Release Train Engineer (RTE) geef je richting aan de verdere optimalisatie van de ART. Je hebt nauw contact met de Productmanager, Productowners en Scrummasters in jouw ART. Je fungeert hierbij als coach voor zowel teams, Product Owners als Scrummasters. Jouw focus ligt op het realiseren van de afgesproken resultaten, waarbij de ontwikkeling van de ART centraal staat. Door het toepassen van de juiste metrics ben jij in staat om de (resultaten van de) ART continu te verbeteren. Jij bent verantwoordelijk voor jouw trein-jaarplan, jouw treinbudget, jouw KPI’s en bijbehorende verbeterplannen en zorgt dat deze worden door vertaald naar de teams in jouw trein. Hiernaast richt jij jouw processen optimaal in en organiseert en faciliteert de reguliere bijeenkomsten die horen bij een SAFe manier van werken: Big Room Planning (PI Planning), Scrum of Scrums ( SoS ) en Inspect en Adapt.

Periodiek synchroniseer je de samenhang tussen de teams (ART sync en waardestroom sync), en neemt impediments weg.

Buiten jouw ART communiceer je actief met jouwe directe collega’s binnen de afdeling Digital en andere stakeholders, lost issues in relaties en processen op en stuurt fact based op de contracten en afspraken. Naast jouw interne rol heb jij samen met onze leveranciersmanagers een grote verantwoordelijkheid richting onze leveranciers op zowel strategisch als tactisch gebied. De operationele samenwerking met leveranciers binnen jouw trein stuur jij direct aan. Kortom, genoeg te doen als RTE. Doe jij mee?

Jouw sterke punten. Worden wij blij van.

Je bent een resultaatgerichte en coachende leider in een steeds meer agile omgeving. Je motiveert iedereen om mee te groeien en te focussen op jouw doelstellingen. Je gaat het moeilijke gesprek niet uit de weg als dat nodig is. Je kunt snel inzicht opbouwen in de financiële, organisatorische, personele consequenties van de IT organisatie en jouw ART. Wat jou verder onze nieuwe RTE maakt?

  • Je hebt minimaal een afgeronde wo-opleiding in een relevante richting zoals informatietechnologie / informatica / bedrijfskunde / bedrijfseconomie of vergelijkbaar of -indien geen wo-opleiding- een bewezen trackrecord in een soortgelijke functie.
  • Je hebt affiniteit met (het werken met) data;
  • je hebt minimaal 3 jaar ervaring als RTE of een vergelijkbare rol;
  • Je hebt ervaring in leveranciersmanagement.;
  • Je hebt je SAFe RTE certificaat.


Een goed team. Daar hoor je bij.

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de afdeling Digital wat deel uitmaakt van de IT afdeling (ruim 400 medewerkers). De afdeling Digital houdt zich bezig met het verder digitaliseren van de organisatie. Data is daartoe een belangrijk onderdeel. Als RTE doe je mee in de Community Of Practise met de andere 8 RTE's binnen ICT.Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Amy Marriott
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Rotterdam
provincie:
Zuid-Holland
uurtarief:
Tarief in overleg
start project:
05-12-2022
referentie:
ITC-BBBH84770
duur opdracht:
6 maanden
uren per week:
40 uur
publicatiedatum:
23-11-2022 14:02:00
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures