QA/QC Officer, Den Haag

Omschrijving:
Binnen het programma is behoefte aan versterking op het gebied van Quality Assurance en Quality Control (QA/QC). In je rol als QA/QC-officer ondersteun je primair de programmadirecteur en ben je onderdeel van het transitie programma management office. Het verder ontwikkelen en inrichten van het QA/QC-beleid, de QA/QC-sturing en governance en de QA/QC-processen is een belangrijk onderdeel van je takenpakket en de effectieve implementatie hiervan draagt in sterke mate bij aan het succes van de transitie.

Het QA-deel richt zich specifiek op de inrichting en werkwijze van het programma, zodat, binnen wettelijke en departementale kaders, het programma zo efficiënt en snel mogelijk de 10 veranderambities van het programma zal realiseren. De kern van de gekozen werkwijze bestaat uit het iteratief, waarde (benefit) gericht en stapsgewijs bijdragen aan de transitie ambities.

Continue verbeteren hoort bij je QA verantwoordelijkheid. Jouw analyses zijn goed bruikbaar bij het toepassen en verbeteren van hulpmiddelen en methodieken. Hierbij is het belangrijk om ieder keer weer aansluiting te vinden met je omgeving zodat de verbeteringen haalbaar zijn (de verbetervoorstellen moeten aansluiten op het volwassenheidsniveau van de omgeving). Over de QA status en verbeteringen houdt je goed contact en ruggenspraak met collega’s van TPMO, m.n. de programmacontroller en de manager van TPMO.

Het QC-deel betreft op hoofdlijn het vroegtijdig signaleren van afwijkingen in relatie tot de met elkaar afgesproken werkwijze en de kwaliteit van de geleverde producten en resultaten. Ingeval dat een afwijking zich voortdoet is het de taak van de QA/QC-officer om samen met het programma en/of de lijn te zorgen dat zo snel mogelijk weer wordt voldaan aan de kwaliteitstandaarden. Dit doe je door jouw bevindingen inclusief voorstellen tot verbetering aan de programmadirecteur te rapporteren en na afstemming de verbeteringen met de spoormanagers en medewerkers door te voeren.

Ook ondersteun je bij in- en externe audits en onderhoudt contact met de voorzitter en secretaris van de Financiële Adviesgroep (FAT) over agendasetting.

Functie-eisen (knock-out):
• Minimaal BA Bedrijfskundige informatica / Executive Master of IT-Auditing (EMITA) of vergelijkbare opleiding;
• Senior op gebied van QA/QC in een IT dienstverlenende omgevingen;
• PRINCE2 of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
• MSP of vergelijkbare training / opleiding / relevante praktijk ervaring;
• Relevante praktijk ervaring als coach;
• Minimaal 2 jaar aantoonbare (senior niveau) ervaring met het inrichten, implementeren en toepassen van kwaliteitssystemen en processen;
• Minimaal 5 jaar Aantoonbare ervaring (senior niveau) met het succesvol initiëren/definiëren, plannen en realiseren van complexe programma's/projecten in complexe omgevingen;

Functie Wensen:
• Resultaat en mens gericht.
• Kan goed communiceren op C-level niveau, maar zeker ook met de andere lagen van de organisatie.
• Is in staat om kaders en processen juist te vertalen en deze werkend in de organisatie te implementeren.
• Kan onafhankelijk opereren en in kan zich goed staande houden in een organisatie die nog in het begin van haar groei naar volwassenheid verkeert.
• Je hebt sterke communicatieve-, sociale- en adviesvaardigheden en je bent kundig in het organiseren en leiden van bijeenkomsten (workshops, conferenties, feedbacksessies, etc.) en werkt daarbij vanuit een Agile mindset.
• Je kunt actief luisteren, vragen stellen, confronteren en verbinden.
• Je bent in goed in staat gedrags- en denkpatronen en leerthema’s te signaleren en daar waar deze een belemmering vormen deze te benoemen en bespreekbaar te maken.
• Je neemt je verantwoordelijkheid, staat achter je keuzes en kunt deze ook uitstekend motiveren en beargumenteren.
• Je handelt altijd resultaat en mens gericht en werkt graag samen met collega’s.
• Je staat voor hen klaar om ze te helpen met issues en uitdagingen.
• Je bent analytisch sterk, kunt goed verbanden leggen en streeft altijd naar het best haalbare resultaat en naar verdere ontwikkeling van de organisatie en jezelf.

Als je voldoet aan het profiel graag per gestelde eis puntsgewijs een korte motivatie hoe je aan de eis voldoet. Dit versnelt het proces.

Overige informatie:
Locatie: Den Haag
Start: 20-07-2020, 36 uur per week
Einddatum: 30-06-2021, optie tot verlenging
Recruiter voor deze rol: Nitesh Bhoep, 06-47180874, recruiterNB@itaq.nl

Attentie:
Indien we verder gaan in de procedure wordt u gevraagd minimaal twee referenties op te geven, waarbij vergelijkbare opdrachten zijn uitgevoerd. De referentie checks zijn een noodzakelijk onderdeel van dit selectie proces.

Privacy:
Indien je via dit kanaal solliciteert geef je ons akkoord om jouw gegevens tot 36 maanden na de beëindiging van de procedure te bewaren.

Reageren:
Past u in bovenstaand profiel, dan ontvangen wij graag per email aan recruiterNB@itaq.nl de volgende gegevens:
1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief achternaam, geboortedatum, woonplaats en foto);
2. Motivatie specifiek gericht op het bovenstaande functieprofiel;
3. Het uurtarief (exclusief BTW, inclusief reiskosten);
4. Beschikbaarheid en overige relevante informatie, zoals geplande vakanties.

Om u sneller van dienst te zijn zou ik u willen vragen om op www.itaq.nl een eigen ItaQ Account aan te maken en zo uw CV op te loaden.

Wie zijn wij?
ItaQ Interim Professionals is de meest vooruitstrevende organisatie in ICT detachering. Klanten noemen ons de Trusted Advisor. Omdat we hen altijd positief verrassen. En echt adviseren.

ItaQ is de Trusted Advisor voor detachering van Interim Professionals in ICT en Internet voor het topsegment van de markt. De Interim Professionals van ItaQ hebben specialisatie in algemeen management tot op een zeer hoog niveau (CIO, CTO, IT-Directie, etc) tot meer inhoudelijke specialisatie met zeer lange en brede werkervaring (technisch en functionele consultants, project en programma managers, business analisten, etc). Al onze Interim Professionals hebben HBO+-niveau en minimaal 10 jaar werkervaring.

We zijn er trots op dat wij de juiste mensen kunnen bieden aan het topsegment van het bedrijfsleven en overheid. Onze toegevoegde waarde ligt in kennis van zaken en kennis van mensen. Wij denken in oplossingen en realiseren deze door de juiste professionals aan te bieden. Eenvoudig gezegd weten we hoe het moet en wie het kan. Doorgaans kunnen we de juiste kandidaat voorstellen binnen 48 uur.


Trefwoorden: QA/QC OfficerOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Itaq B.V.
contactpersoon:
Afdeling werving en selectie
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Den Haag
provincie:
Zuid-Holland
uurtarief:
n.o.t.k.
start project:
20-07-2020
referentie:
ITC-ht/QA/QC Officer=NB
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
30-06-2020 15:33:48
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures