Referentienummer: 2024-00976
Omgeving: Utrecht
Startdatum: 1 maart 2024
Einddatum: 1 juli 2024
Optie op verlenging: nee
Aantal uur per week: 32
Intakegesprek: nader te bepalen
Sluitingsdatum: donderdag 22 februari 2024 om 10.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Projectmedewerker Analyse voor 32 uur per week.

We zijn op zoek naar een projectmedewerker analyse die: Het analyseren en integreren van strategische informatie uit grote hoeveelheden documenten. Op basis van een reeds uitgevoerde trendanalyse analyseren in welke mate deze trends aansluiten bij de OESO Tax Administration 3.0 visie In kaart brengen van de stand van zaken van ontwikkelingen in de huidige organisatie in realisatie tot de OESO bouwstenen Tax administration 3.0. Je bent onderdeel van een team, met daarin een inhoudelijk en een technisch projectleider en twee andere medewerkers van de Belastingdienst.

Achtergrond opdracht:

Nederland heeft zich met de andere landen binnen de OESO gecommitteerd aan de OESO visie ‘Tax Administration 3.0’ (TA3.0), waarin een vergezicht wordt geschetst van een digitale transformatie van belastingdienst(en) van de toekomst. Een belastingdienst die veel meer aansluit bij de wereld van burgers en bedrijven en waar veel belastingzaken automatisch en achter de schermen afgehandeld kunnen worden. De technologische ontwikkelingen (zoals data uitwisseling, digitale identiteit, inzet AI) en maatschappelijke verwachtingen zijn op een punt dat dit ook voor Nederland een realistisch toekomstperspectief is. Tegelijkertijd zijn nog niet alle oplossingsrichtingen al duidelijk omlijnd en roept een dergelijk perspectief ook nog veel vragen op. Concern directie Innovatie & Strategie is gevraagd om voor de Nederlandse Belastingdienst een impactanalyse te maken van de TA3.0 visie. Wat betekent deze digitale transformatie in de Nederlandse context, (hoe) sluit deze aan bij de strategische doelen en lange termijn ontwikkeling van de eigen organisatie en wat verwachten Nederlandse burgers en bedrijven van de Belastingdienst in een dergelijke toekomst? Ook maken we voor de verschillende bouwstenen (van digitale identificatie tot gegevensdeling en de randvoorwaarden voor fiscale wet- en regelgeving) inzichtelijk hoe volwassen we als organisatie zijn en wat de vervolgstappen zijn.

Organisatorische context en cultuur:

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen bij de opdracht:

* Je hebt WO niveau op het gebied van informatiemanagement.
* Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op WO werk- en denkniveau.
* Je hebt kennis van informatie analyse en business analyse.

Wensen bij de opdracht:

* Je hebt kennis van het IT domein en de materie.

Competenties:

* Scherpe analysekwaliteiten
* Helder en bondig schrijven
* Zelfstandig werken
* Bestuurlijke sensitiviteit en organisatiesensitiviteit

Ben je enthousiast? Stuur dan je CV met een korte opdrachtgerichte motivatie.

Ons proces
Wij geloven in intensief persoonlijk contact en streven naar een nauwe samenwerking waarin wij met kennis van de opdrachtgever zorgen voor de beste match. Wij behandelen binnen 24 uur je reactie en nemen vervolgens contact op om dit samen te bespreken. Bij een match worden de eisen en wensen van de opdracht smart uitgeschreven en adviseren we over de inhoud van je CV. Wij staan voor een heldere en transparante communicatie en trachten jou als professional volledig te ontzorgen tijdens het volledige proces.

Follow the BlueTrail - Always on track to the perfect match

Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht
provincie:
Utrecht
uurtarief:

start project:
1 maart 2024
referentie:
ITC-2024-00976
duur opdracht:
4 maanden
uren per week:
32 uur
publicatiedatum:
09-02-2024 15:00:55