ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor Hogeschool Rotterdam zijn wij op zoek naar een Projectleider ontwikkeling IT/IV relatie- en contact beheer.

Omschrijving opdracht:
De informatievoorziening van Hogeschool Rotterdam is druk in ontwikkeling en is bezig met een moderniseringsslag. Zo is ook huidige oplossing voor relatiemanagement verouderd en sluit niet aan bij de behoefte van het onderwijs op het gebied van CRM. De oplossing levert een belangrijke bijdrage aan de aansluiting op het beroepenveld en ook aan de samenwerking op het gebied van onderzoek. In 2019 is het besluit genomen om een pilot uit te voeren met het product Microsoft Dynamics CE binnen verschillende relatiedomeinen:
- Beroepen-/werkveld: werkveldrelaties, zoals bedrijven en instellingen betrokken bij stage, afstuderen en projecten, beroepenveldcommissies, enz.;
- Onderzoeksveld: zoals relaties in het kader van onderzoek zoals opdrachtgevers, onderzoek partners, en subsidieverleners;
- Studiekiezers voor bachelor/master onderwijs, zowel publiek als privaat, nationaal en internationaal.

De pilots zijn in volle gang sinds Q1 2020 een verkenning van functionaliteiten met het organisatieonderdeel Hogeschool Rotterdam Business School voor het relatiedomein beroepen- en onderzoeksveld. Hiervoor is een pilot/-implementatiepartner van Microsoft voor aangesteld die met de verschillende doelgroepen behoeftes uitwerkt in een werkbare omgeving in MS Dynamics CE. Voor deze volgende fases zijn we op zoek naar een stevige hand-on projectleider met kennis van (adoptie van) Microsoft Dynamics CE die kan mee helpen de fases verder vorm te geven en overzicht te bewaren op de langere termijn roadmap, maar ook op uitvoering van (te realiseren) oplossingen.

Daarnaast loopt er een project rondom de online begeleiding van Studiekiezers. In de gewenste oplossing speelt Microsoft Dynamics CE een cruciale rol in samenhang met andere systemen. Een robuuste, toekomstgerichte oplossing ter ondersteuning van de best mogelijke online dienstverlening voor Studiekiezers moet in een aantal duidelijk te definiëren en kaders hoogwaardig gerealiseerd worden.

Functieomschrijving:
Als projectleider ben je verantwoordelijk voor het geheel aan MS Dynamics CE pilot-/implementatieprojecten. Je geeft je sturing aan het projectteam, verzorgt de interne communicatie en bewaakte de onderlinge samenhang. Bij deze implementatieprojecten coördineer je alle betrokkenen en projectonderdelen, zodat zij goed op elkaar aansluiten.
De projecten ontwikkelen zich dynamisch waarbij we nieuwe inzichten in en kennis van het CE platform mee nemen in vervolg stappen.
Als projectleider ben je in staat om structuur aan te brengen, duidelijke kaders te formuleren en de toleranties te borgen.

Wat ga je doen?
- Je geeft aansturing aan complexe, omvangrijke projecten vanaf (verder aanscherpen van) projectplan met roadmap en het (verder) samenstellen van het team tot aan de evaluatie;
- Herkenbaar eerste aanspreekpunt voor interne stakeholders van het project als (technische) ontwikkelpartners en bent een brug tussen deze stakeholders.
- Je werkt binnen strikte kaders voor beveiliging, privacy en datamanagement en maakt daarbij gebruik van de expertise van specialisten uit het IT team;
- Periodiek overleggen met business, stuurgroep en projectteamleden;
- Stakeholder management: onder andere de stakeholders meenemen in de risico’s en uitdagingen;
- Op basis van kwalitatief goede projectinformatie rapporteren aan het management, de opdrachtgever en de stuurgroepen;
- Je bewaakt beheersingsaspecten zoals Tijd, Geld, Product, Kwaliteit en Informatie;
- Evalueert na de realisatie van het project(onderdeel);
- Legt link tussen MS CE en verschillende facetten binnen het IT landschap van Hogeschool Rotterdam, zowel met andere applicaties binnen het domein contactmanagement als andere domeinen zoals stage en afstuderen.
- Bij de afronding van een project organiseer je een goede overdracht aan de beheerorganisatie;

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding.
2. Je hebt ervaring met management van IT projecten in een vergelijkbare ( onderwijs ) setting. Dit dient duidelijk in het cv vermeld te staan.
3. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Dit dient duidelijk in het CV vermeld te staan.
4. Je hebt minimaal twee en maximaal vier referenties aangeleverd in het CV.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt ervaring binnen een multidisciplinair projectteam.
2. Je hebt ervaring met opereren binnen een programma organisatie. Dit dient duidelijk in het CV naar voren te komen.
3. Je hebt beheersing van professionele vaardigheden rondom projectmanagement, het verzorgen van projectbeheersing van de ( deel ) projecten.

Competenties:
- Verbinden
- Proactief
- Stressbestendig en in staat overzicht te houden
- Integer
- Oplossingsgericht

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Rotterdam
Startdatum: 13-12-2021
Duur: 10 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 32 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 02-12-2021
Sluitingstijd: 09:00 uur
Intakegesprek: 8 december tussen 13:00 en 18:00 of 9 december tussen 16:00 en 18:00

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.Trefwoorden: Projectleider, Onderwijs, ITOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Flex Profs
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Rotterdam
provincie:
Zuid-Holland
uurtarief:
Marktconform
start project:
13-12-2021
referentie:
ITC-ICMO11581
duur opdracht:
10 maanden
uren per week:
32 uur
publicatiedatum:
25-11-2021 11:31:08