Gezocht voor actuele ICT-opdracht:
Projectlei­der Upgrade AX2009 naar Dynamics 365, Rotterdam

Omschrijving:
Functieomschrijving

De ICT-afdeling van een opdrachtgever van ons is op zoek naar een externe Projectleider(s) Upgrade AX2009 naar Dynamics 365 en Billing (implementatie UMAX of MECOMS) en een PL voor;

Upgrade AX2009 naar Dynamics 365 en Billing zijn twee aparte projecten die een sterke relatie met elkaar hebben.

 

1.     Ondersteunt de Opdrachtgever/Product Owner in het identificeren van stakeholders (zowel ICT als business) en houdt rekening met hun belangen.

2.     Ondersteunt de Opdrachtgever/Product Owner in het zorgen voor vaststelling van de projectscope en het specificeren/beoordelen van de functionele eisen. Zorgt dat scherp is afgebakend wat wel en wat niet beoogd wordt met het project en welke waarde wordt toegevoegd aan de business. Voorbeelden van stakeholders zijn:

a.     Architectuurteam: inhoudelijke ontwerpkeuzes en implementatie governance

b.     Vertegenwoordigers business: verantwoordelijkheden beleggen, tijdig betrekken, interesseren en informeren

3.     Zorgt voor vertaling van functionele eisen in technische eisen. In ieder geval met betrekking tot de volgende functionaliteit:

a.     Module Finance & Operations

b.     Module Sales

c.     Module Customer Services

d.     En het laten samenwerken van deze modules met elkaar

4.     Stelt een projectplan/-voorstel op dat voldoet aan de afspraken met de opdrachtgever, binnen de gestelde randvoorwaarden.

5.     Zorgt dat benodigde resources (mensen, middelen en geld) inzichtelijk zijn en zorgt dat ze er komen. Zorgt dat resource-issues op het juiste niveau aandacht krijgen.

6.     Geeft leiding aan de totstandkoming van het projectdoel, conform de projectopdracht. Bewaakt de voortgang en rapporteert over o.a. status, voortgang, risico’s/mitigerende maatregelen en kwaliteit. 

7.     Zorgt voor de evaluatie van projecten. Laat de uitkomsten hiervan vastleggen en zorgt voor de kennisoverdracht. Coacht de teamleden.

8.     Adviseert management, collega’s en derden door het (laten) uitvoeren van studies en het opstellen van business cases en investeringsvoorstellen.

9.     Is op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het vakgebied, adviseert hierover en draagt bij aan de implementatie.

10.    Zorgt samen met de Opdrachtgever/Product Owner voor afstemming van een goede architectuur op zowel proces, data, applicatie, technologie en  solution niveau.

11.    Ziet toe op de oplevering van de (verplichte) project documentatie als BIV classificaties, gegevensstroom diagrammen, autorisatiematrixen, architectuur reviews, scope changes /  rework etc.

12.    Ziet dergelijke projecten als kansen om tot structurele verbetering te komen in het realiseren van projecten.

13.    Bereidt werkzaamheden en planningen voor (PVA deelprojecten), zorgt voor afstemming met en najagen van delivery partijen / leveranciers en interne stakeholders.

14.    Zorgt voor commitment op resources bij alle delivery partijen bijvoorbeeld d.m.v. een rollende resource forecast

15.    Managed zowel solution traject als uitvoerings fase, de go-live, overdracht naar beheer en sluiting van de projecten

Functie-eisen

1.     Ervaring met complexe projecten in een multi stakeholder omgeving op het gebied van financiële toepassingen, Kennis van en ervaring met implementatie van bedrijfsprocessen met gebruikmaking van ICT middelen

2.     Ervaring met ondersteunen van Opdrachtgever/Product Owner

3.     Competenties: volhardend, werken onder druk, omgaan met spanning en weerstand, overtuigend redeneren, zoekt nadrukkelijk samenwerking met andere projectleiders

4.     Ervaring met implementatie van financiële software, bij voorkeur kennis van:

a.     Microsoft Dynamics 365-omgeving, specifiek de financiële software

b.     Billing software, Evides maakt binnenkort een keuze tussen Mecoms of Umax

5.     Bij voorkeur ervaring met cloud implementaties, relevant in dit kader:

a.     Interface met Biztalk

b.     Interface met HR applicatie AFAS (cloud naar cloud)

6.     Ervaring in het financiële domein, specifiek met; Inkoop & Logistiek, Finance, crediteuren/ debiteuren & grootboek, Projectcalculaties, BI

7.     Ervaring met het managen van stakeholders in dit domein

Vereisten

  • Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag)
     
Arbeidsvoorwaarden
  • Startdatum: Op korte termijn
  • Duur van de opdracht: 3 maanden+
  • Uren per week: Fulltime, 40 uur per week
  • Locatie: Rotterdam

 

Bezoek www.werkenbijnovaccent.nl voor meer informatie over de vacature Projectleider Upgrade AX2009 naar Dynamics 365 of solliciteer online op de vacature Projectleider Upgrade AX2009 naar Dynamics 365.


Bezoek www.werkenbijnovaccent.nl voor meer informatie over de vacature Projectleider Upgrade AX2009 naar Dynamics 365 of solliciteer online op de vacature Projectleider Upgrade AX2009 naar Dynamics 365.Trefwoorden:

OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Nováccent
contactpersoon:
Novaccent
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Rotterdam
provincie:
Zuid-Holland
uurtarief:
ntb
start project:
2017-12-07 00:00:00
referentie:
ITC-NOMB01481
duur opdracht:
3 maanden
uren per week:
40 uur
publicatiedatum:
07-12-2017 11:24:39


terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures