Referentienummer: 2022-03121
Omgeving: Tilburg
Startdatum: 30 mei 2022
Einddatum: 31 december 2022
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 36
Intakegesprek: nader te bepalen
Sluitingsdatum: donderdag 19 mei 2022 om 12.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Projectleider ICT voor 36 uur per week.

Ben jij die ICT-projectleider die beschikt over daadkracht en een verbindende manier van leidinggeven? Ben je resultaatgericht en besluitvaardig en kun je goed plannen en organiseren? Dan zijn we op zoek naar jou.
Gemeenten werken steeds slimmer en maken meer en meer gebruik van digitalisering en automatisering. De lat voor professionals die in deze dynamische omgeving werken ligt hoog. Je gaat je als ICT-projectleider bezighouden met verschillende projecten in het ICT-domein. Dit kan van alles zijn. Denk aan de uitbreiding en/of verhuizing van apparatuur (servers, netwerkcomponenten, storage) van onze datacenters en inrichting van een datacenter op een nieuwe locatie. Maar ook migratietrajecten van applicaties, zoals de migratie naar M365. Of bijvoorbeeld het realiseren van koppelingen tussen applicaties en het zaaksysteem.

Aantrekkelijke stad

De stad Tilburg en de dorpen Udenhout en Berkel-Enschot liggen in het Hart van Brabant waar het leven goed is en mensen zich snel thuis voelen. Tilburg is met ruim 225.000 inwoners de zevende stad van het land.
Ondernemend, actief, innovatief. Hard werken gaat hier hand in hand met gezelligheid. Cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken bij de vele evenementen, musea en gevarieerde optredens. Door de vele ontwikkelingen in de Binnenstad, Spoorzone en Piushaven wordt het stadshart steeds aantrekkelijker. De prachtige groene omgeving met veel bos nodigt uit om heerlijk te ontspannen. Er zijn goede onderwijsinstellingen op alle niveaus en er is een breed aanbod op het vlak van sport, horeca, zorg en welzijn.

Professionele netwerkorganisatie

Gemeente Tilburg. 1900 professionals en een jaarbegroting van 859 miljoen euro. Een flinke organisatie dus, met een uitgebreid takenpakket en alle uitdagingen die horen bij een grote gemeente. Een organisatie ook, die in beweging is en steeds meer aansluit bij initiatieven, ideeën en energie in de samenleving. Per opgave bepaalt de gemeente haar rol, met oog voor de belangen die daaromheen spelen. Met een duidelijk doel: samen met inwoners en bedrijven zorgen dat mensen prettig in Tilburg kunnen wonen, werken en verblijven. De gemeentelijke organisatie bestaat uit een directie, 19 afdelingen en een griffie. De sfeer is ontspannen, de lijnen zijn kort en er kan veel. Maar er wordt ook veel verwacht van de medewerkers. Ze zijn klantgericht en resultaatgericht en ze kunnen prima samenwerken. We vragen lef en passie en uiteraard liefde voor de stad.

Afdeling Programma-, Project- & Interimmanagement (PPI)

De professionals van de afdeling Programma-, Project- & Interimmanagement kom je overal in de organisatie tegen. Zij worden met name ingezet bij het opzetten en uitvoeren van programma's en projecten. Projectmatig en programmatisch werken is belangrijk in de gemeentelijke organisatie en de afdeling PPI heeft tot taak om dit - in samenwerking met anderen - verder te professionaliseren en te borgen. Dit doen we onder andere door onze collega's te begeleiden met het projectmatig werken, we verzorgen trainingen en we leveren gedreven professionals. Naast projecten worden PPI'ers ook vaak ingezet bij het begeleiden van project startups, heidagen en diverse andere opdrachten zoals zelfstandige verander- en adviestrajecten. De professionals van PPI zijn flexibel inzetbaar en gaan daar aan de slag waar de prioriteit het hoogst is. De afdeling wordt gefinancierd uit budgetten voor projecten en programma's.

KNOCK-OUT:

Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
Je hebt een afgeronde opleiding informatiekunde, informatica, business IT & Management of een vergelijkbare ICT- opleiding.
Je hebt meer dan 3 jaar relevante werkervaring als ICT-projectleider.
Je kent het ICT-domein van haver tot gort in de verbinding met de organisatieprocessen.
Je snapt de dynamiek van de gemeentelijke organisatie met meerdere stakeholders.
Je snapt wat onze (bestuurlijke) organisatie vraagt en kan dat plaatsen binnen de kaders van ICT.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt een opleiding op het gebied van Prince2, Projectmatig Creëren of IPMA/C.

Competenties:

Je durft beslissingen te nemen.
Je stelt prioriteiten en bent oplossings- en resultaatgericht.
Je krijgt mensen in beweging.
Je hebt overtuigingskracht en kan omgaan met weerstand.
Je hebt een proactieve werkhouding en werkt prettig samen.
Je bent een goede sparringpartner en actieve teamplayer die samen met collega projectleiders het team verder professionaliseert.

Trefwoorden: ProjectleiderOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Tilburg
provincie:
Noord-Brabant
uurtarief:

start project:
30 mei 2022
referentie:
ITC-2022-03121
duur opdracht:
7 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
13-05-2022 10:01:06