ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor Provincie Noord-Brabant zijn wij op zoek naar een Projectleider Digitalisering (informatiebronnen).

Omschrijving opdracht:
Het leven is goed in het Brabantse land. Bij de provincie Noord-Brabant zetten we ons dagelijks in om te zorgen dat dit ook geldt voor de toekomst. Samen werken we aan een mooier, toekomstbestendig en een duurzaam Brabant. Ga jij voor resultaat, ben je ondernemend, heb je affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en bovenal: werk je graag vol trots mee aan een nog beter Brabant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Uitdaging
De toenemende digitalisering in de samenleving betekent ook veel voor de overheid. Van overheden wordt bijvoorbeeld steeds meer verwacht dat zij, vanuit rechtsgelijkheid en controleerbaarheid, haar handelen proactief transparant, digitaal toegankelijk en beschikbaar maakt. De provincie Noord-Brabant is zich hiervan goed bewust. Al sinds oktober 2010 is digitaal werken de norm in onze organisatie en nu gaan we hier een volgende stap in zetten. We gaan alle archieven die ontstaan zijn vanaf 1950 digitaliseren. Dit is vanwege de omvang van de archieven een meerjarenproject met meerdere deelprojecten. Voor de eerste fase van dit grote project zoeken wij een bevlogen en verbindende projectleider die, samen met een projectteam, in de periode tot en met augustus 2022 de algehele coördinatie, inclusief de begeleiding van de Europese aanbesteding als deelproject, wil oppakken.

Omschrijving werkzaamheden:
Dit meerjarige project vraagt om een projectleider die het interessant vindt om zich in een bewegelijk speelveld bezig te houden met een complex en modern digitaliseringsvraagstuk dat zich begeeft op het snijvalk van business en IT. (We zoeken overigens geen IT-projectleider, deze is al aangesloten op een van de deelprojecten)
- De projectleider zorgt gedurende de looptijd van de inhuurtermijn voor de overall coördinatie en de voortgang van de deelprojecten die, in onderlinge samenhang, tot een resultaat dienen te worden gebracht.
- De projectleider begeleidt, en zo nodig coacht, de deelprojectleiders in het projectteam, en verbindt andere betrokkenen, intern en extern, bij de opgave die voor ligt.
- De projectleider is zelf ook deelprojectleider van de Europese aanbesteding die start voor de selectie van een of meer marktpartijen die voor de uitvoering van de digitalisering worden ingezet. Dit aanbestedingsproces wordt door een gespecialiseerd inkoopbureau begeleidt.
- De projectleider betrekt, en legt verantwoording af aan, de stuurgroep met regelmaat bij de voortgang.

Gewenst profiel:
- HBO/WO werk- en denkniveau.
- Aantoonbaar ruime ervaring als projectleider/projectmanager.
- Snel maar met aandacht complexe inhoud eigen kunnen maken en daarin makkelijk hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden.
- Kunnen begeleiden en coachen van andere deelprojectleiders.
- Ervaring met het vakgebied is niet noodzakelijk maar wel een sterke pré.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-/WO opleiding en aanvullende trainingen/cursus op het gebied van projectmanagement. Dit blijkt uit CV.
2. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider/projectmanager op gebied van digitalisering opgedaan in de laatste 10 jaar. Dit blijkt uit het CV.
3. Je beschikt over ervaring met digitaliserings-trajecten. Dit blijkt uit het CV.
4. Je hebt HBO/ WO werk- en denkniveau. Dit blijkt uit het CV.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-/WO opleiding en aanvullende trainingen/cursus op het gebied van projectmanagement.
2. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als projectleider/projectmanager op gebied van digitalisering opgedaan in de laatste 10 jaar.
3. Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met digitaliserings-trajecten.

Competenties:
- Een aanjager en sterke verbinder die proactief zorgt voor nauwe samenwerking met alle betrokkenen om zodoende tot een gezamenlijk eindresultaat te komen.
- Sterk resultaatgericht en doortastend met een open, toegankelijke stijl.
- Een goede gesprekspartner van veel verschillende betrokkenen, vaak specialisten, in het speelveld.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: 's-Hertogenbosch
Startdatum: 10-1-2022
Duur: t/m 1-9-2022
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 32 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 2-12-2021
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: in week 50

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: Projectleider Digitalisering (informatiebronnen), Projectleider, Digitalisering, InformatiebronnenOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Marike Schuring
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
's-Hertogenbosch
provincie:
Noord-Brabant
uurtarief:
marktconform
start project:
10-1-2022
referentie:
ITC-ICG11570
duur opdracht:
9 maanden
uren per week:
32 uur
publicatiedatum:
24-11-2021 16:15:17