Product Owner API Gateway, Arnhem

Omschrijving:

Voor Tennet in Arnhem zijn we op zoek naar een Product Owner API Gateway
TenneT is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur van Europa. Met 21.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen en 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland behoren we tot de top 5 elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze focus is gericht op de ontwikkeling van een Noordwest-Europese energiemarkt, op de integratie van duurzame energie en onze safety performance. Safety is een belangrijke kernwaarde voor TenneT. We leggen de lat hoog, voor zowel medewerkers als onze contractors. Taking power further.

Product Owner API Gateway
(0,8 - 1 FTE, Arnhem)

Intro
Je komt terecht in het Platform Services Team wat valt binnen de afdeling Information Technology & Facility management (ITF) van TenneT. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT de bedrijfsprocessen van TenneT te ondersteunen. We houden hierbij altijd het perspectief van de business in het vizier. Platform Services is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en in de lucht houden van middleware diensten die de primaire processen van TenneT ondersteunen. Het team waar je deel van gaat uitmaken levert diensten op het vlak van integratie en API’s, aan zowel de business als aan andere IT teams (IT4IT).

Rol
Als PO bij het API Gateway team hou je je bezig met het coördineren van werkzaamheden en afstemmen met stakeholders om de roadmap vorm te geven en uit te voeren. Je bent ook verantwoordelijk voor het doorontwikkelen en optimaal laten functioneren van onze API gateway. Hierbij verwachten we dat je continu denkt in het leveren van maximale waarde en dat je rekening houdt met de wensen en belangen van interne en externe stakeholders. Wij vinden het daarnaast belangrijk dat je als PO in staat bent om het team en onze API Gateway zichtbaarheid te geven binnen TenneT.

TMAC stack: onze API Gateway en Identity Broker
De TMAC (TenneT Managed Access Control) stack is een nieuw platform binnen de IT voorzieningen van TenneT. Het platform is in ontwikkeling en heeft onder andere als doel een centrale toegangspoort te worden voor al het API verkeer. De TMAC stack bestaat uit verschillende technische componenten, waarvan de belangrijkste de API Gateway is. Het platform zal zowel on-premise als in de cloud gaan draaien. Op het platform worden API’s van TenneT beschikbaar gemaakt.

Het team
Het API Gateway team bestaat momenteel uit twee developers en een scrum master en wordt ondersteund door architectuur. Ons doel is om op zeer korte termijn door te groeien naar een team van vier developers, één product owner en één scrum master. Uiteraard werk je dagelijks met veel meer collega’s samen om onze dienstverlening naar een hoger niveau te tillen.

Dit ga je bij ons doen en leren:
Afstemmen klantbehoefte en deze met je team omzetten in werkbare oplossingen
Uitwerken en uitvoeren van de roadmap / productvisie rondom ons TMAC platform
In afstemming met je klanten en de andere PO’s werkzaamheden van het team prioriteren
Zichtbaarheid van het team en ons platform vergroten binnen de organisatie
Samen met de scrummaster zorgen voor een stabiel en high performing DevOps team

Wat is een must-have:
HBO werk- en denkniveau.
Ervaring als PO met het coördineren van werkzaamheden en het helpen verbeteren van (DevOps) teams
Ervaring binnen een agile omgeving
Bereid om hybride te werken (soms op kantoor, soms thuis)
Goede beheersing van de Engelse taal

Nice-to-have kennisgebieden:
API’s en/of API Gateways
Cloudplatforms
Security en networking

Daarnaast bezit je onderstaande eigenschappen:
Flexibel, gestructureerd, pragmatisch, communicatief zeer sterk en van nature verbinding zoeken zijn jouw kernkwaliteiten.
Als teamspeler weet je anderen mee te nemen in jouw verbetervoorstellen.
Je herkent je in onze kernwaarden Courage, Ownership and Connection. Dit betekent o.a. dat je feedback durft te geven en ontvangen, verantwoordelijkheid pakt en streeft naar het maximale team resultaat.
Je bent in staat om zowel een goede sparringpartner te zijn voor de gebruikersorganisatie als voor de ontwikkelaars.

Wat mag je van ons verwachten?
Binnen TenneT staan de kernwaarden Ownership, Courage and Connection centraal. Dit betekent dat je een interessante functie krijgt, die met veel verantwoordelijkheid. Hierbij wordt eigen initiatief zoveel mogelijk aangemoedigd. Je directe leidinggevende gaat je niet vertellen hoe jij je werk moet doen, jij krijgt de ruimte om je rol samen met je DevOps team in te vullen, binnen een professionele en dynamische werkomgeving. Daarnaast krijg je een uitstekend salaris (inschaling afhankelijk van opleiding, ervaring en competenties) met prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Verder biedt TenneT je volop de mogelijkheid jezelf verder te ontwikkelen, onder meer door training en opleiding.
De standplaats voor deze functie is Arnhem. Hybride werken is bij ons de standaard.Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Lotte Nijhuis
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Arnhem
provincie:
Gelderland
uurtarief:
Tot €0.00 per jaar
start project:

referentie:
ITC-BBBH84788
duur opdracht:
onbekend
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
23-11-2022 14:38:03
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures