OM Solutions Architect, Utrecht

Omschrijving:
Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn wij op zoek naar een OM Solutions Architect.

Omschrijving opdrachtgever:
Het OM is een landelijke organisatie verdeeld over tien arrondissementen. Deze zijn gelijk aan de tien regionale eenheden van de politie. Daarnaast is er een landelijk parket dat zich richt op de bestrijding van (internationaal) georganiseerde misdaad, een functioneel parket dat criminaliteit bestrijdt op het gebied van milieu, economie en fraude, een centrale verwerkingsorganisatie (CVOM) voor de afhandeling van onder andere verkeersmisdrijven en een dienstverleningsorganisatie (DVOM). Op de tien arrondissementsparketten en de CVOM beoordelen officieren van justitie, ondersteund door administratieve en juridische specialisten, de enkele honderdduizenden zaken die jaarlijks binnenkomen. De zaken waarin hoger beroep wordt aangetekend komen bij een van de vier vestigingen van het ressortsparket. Daar heet de vertegenwoordiger van het OM 'advocaatgeneraal'. De parketten worden geleid door hoofdofficieren van justitie en een hoofdadvocaatgeneraal. De landelijke leiding van het OM berust bij het College van procureurs-generaal (het College) in Den Haag. De minister van Veiligheid en Justitie is politiek verantwoordelijk voor het OM. Hij bepaalt samen met het College de prioriteiten in de opsporing en vervolging. In totaal werken ongeveer 5.000 mensen bij het OM. Aan het hoofd van het OM staat het College van procureurs-generaal. Het College is verantwoordelijk voor heel het OM en legt zich toe op de formulering van nieuwe handhavingsrichtlijnen en het ontwikkelen van het opsporings- en vervolgingsbeleid. De zorg voor de organisatie en de bedrijfsvoering ligt eveneens bij het College. De parketten staan onder leiding van een hoofd van een bedrijfsonderdeel die verantwoordelijk is voor de primaire taken van een arrondissement of ressort of een landelijk werkend onderdeel. De onderdelen van het OM kennen ieder een eigen dynamiek, aandachtsgebieden en, in sommige gevallen, specialismen.

Omschrijving afdeling:
Binnen het OM is een dienstverleningsorganisatie (DVOM) opgericht die als concerndienst werkt voor alle OM-onderdelen. Hierin zijn de ondersteunende taken zoals Financiën, Personeelszaken, ICT (DVOM/I) en Facilitaire Zaken ondergebracht. Deze organisatie verricht de uitvoerende bedrijfsvoeringstaken voor alle OM-onderdelen en is hiermee ondersteunend aan het primaire proces van het OM. Op dit moment is het OM in het kader van een aantal projecten waaronder de projecten AVG en IAM op zoek naar een Solutions Architect.

Omschrijving werkzaamheden:
Voor een aantal projecten waaronder de projecten AVG, WCC en Helix is het OM op zoek naar een Oracle Solutions Architect. Binnen deze context wordt de SA gevraagd zaken zoals: opstellen en formaliseren binnen OM van PSA’s (oa. PSA Generieke logging), meedenken over visie-documenten (bijv. IAM), sparringpartner IA’s, bepalen services-gebruik en meedenken met architectuur-vraagstukken voor andere OM-projecten.

Interviewcriteria:
1. Gemotiveerde belangstelling voor organisatie/functie.
2. Houding/gedrag/voorkomen van de kandidaat.
3. Mate van voorbereiding op de intake van de kandidaat.
4. Relevante werkervaring.

VOG:
Bij eventuele gunning lever je zo snel mogelijk na startdatum bij de inhurende manager, een rechtsgeldig VOG in welke niet langer dan 6 maanden voorafgaand aan de beoogde startdatum is afgegeven, organisatie specifiek is én betrekking heeft op de aard van de uit te voeren diensten/werkzaamheden.

Geheimhoudingsverklaring:
Bij eventuele gunning lever je een ingevulde en ondertekende geheimhoudingsverklaring in als bijgevoegd bij de overeenkomst.

Functie eisen (knock-out criteria):
- Je bent beschikbaar voor 36 uur per week voor de duur van het project, indicatie 24 maanden.
- Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als Solutions Architect binnen de strafrechtketen.
- Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met Oracle technologie (SOA, WCC, BPM, BPEL, WebLogic).
- Je hebt kennis van en implementatie-ervaring met AVG en WJSG.
- Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met het ontwerp en inrichting van Identity en Access management (IAM) bij (overheid) organisaties.
- Je hebt meerjarige ervaring met inrichting en gebruik van architectuur tooling zoals Sparx Enterprise Architect.

Functie wensen (gunningscriteria):
- Je bent binnen 4-6 weken beschikbaar.
- Je hebt minimaal 4 jaar ervaring binnen de strafrechtketen.
- Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring als Architect van IAM oplossingen.
- Je hebt minimaal 4 jaar relevante ervaring met Architectuur/ontwerp van logging-oplossingen.
- Je hebt minimaal 2 jaar relevante ervaring met implementaties van AVG en WJSG.
- Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met het opstellen van voor deze opdracht relevante PSA’s.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Utrecht
Startdatum: 08-04-2019
Duur: nnb
Optie op verlenging: nnb
Inzet: 36 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 25-03-2019
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: week 13 en 14 2019

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: OM Solutions Architect, OM, Solutions, Architect, SOA, WCC, BPM, BPEL, WebLogicOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Groep
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht
provincie:
Utrecht
uurtarief:
Marktconform
start project:
08-04-2019
referentie:
ITC-ICI01799
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
15-03-2019 11:43:20
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures