Manager Projectbeheersing, Amsterdam

Omschrijving:
Voor Gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een Manager Projectbeheersing.

Omschrijving opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam, Metro & Tram, Projectencentrum. Het Projectencentrum maakt onderdeel uit van de Metro en Tram. Het is de ambitie van de Metro en Tram (MET) om dé organisatie te zijn voor de realisatie, het beheer en eigenaarschap van een veilig, betrouwbaar, efficiënt en aantrekkelijk metro- en tramnetwerk in Amsterdam. Binnen de afdeling Projectencentrum wordt vorm, inhoud en leiding gegeven aan een groot aantal projecten m.b.t. de (rial)infrastructuur voor metro en tram in de gemeente Amsterdam. Dit betreft zowel uitbreidings-, vervangings- als vernieuwingsprojecten aan de bestaande (rail)infrastructuur van de metro en tram in de gemeente Amsterdam. Het betreffen projecten in de openbare ruimte van een grootstedelijk gebied met regionale uitstraling en regionale samenwerkingsverbanden (w.o. Stadsregio Amsterdam), waarbij veel stakeholders betrokken zijn en veel belangen en belangentegenstellingen eigenlijk altijd aan de orde zijn. Deze belangentegenstellingen liggen zowel op het politieke, economische als op maatschappelijke vlak.

Voorbeelden van projecten die op dit moment binnen de projectenportefeuille van de afdeling Projectencentrum vallen zijn:
- Ombouw Amstelveenlijn
- Renovatie Oostlijn
- Busstation Noord
- IJ-tram
- Zuidasdok
- Station RAI

Gemeentelijke organisatie:
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Omschrijving opdracht:
Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van Projectbeheersing van de gezamenlijke projecten binnen het Projectencentrum Metro en Tram.

Werkzaamheden:
Je coördineert de Projectbeheersing van de gezamenlijke projecten binnen het Projecten Centrum. Je coördineert de Managers Projectbeheersing, Projectcontrollers, Kostendeskundigen, Planners en Risicomanagers binnen de Projectencentrum projecten. Daarnaast coördineer je diverse strategische-, verander- en implementatie van projectbeheersing gerelateerde vraagstukken binnen het Projectencentrum waaronder capaciteitsmanagement, werken volgens IPM en clustering projecten en ben je op het gebied van projectbeheersing het aanspreekpunt voor het management van Projectencentrum. Verder draag je zorg voorde kwaliteitsborging divers projectbeheersing productdata.

Functie eisen (knock-out criteria):
- Je bent beschikbaar voor het interview en na gunning direct inzetbaar voor het gevraagde aantal uren.
- Je hebt in de afgelopen 2 jaar geen ambtelijke aanstelling gehad bij de gemeente Amsterdam.
- Je bent in het bezit van een hbo diploma in de richting bedrijfseconomie.
- Je hebt minimaal 7 jaar ervaring in projecten en/of programma's in (semi) overheidsomgevingen.
- Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als Manager Projectbeheersing.
- Je hebt ervaring binnen OV infrastructuur projecten.
- Je hebt ervaring met IPM en het implementeren hiervan.
- Je hebt ervaring met het opzetten en implementeren van projectbeheersing bij diverse parallelle projecten en/of op programmaniveau.
- Je hebt ervaring bij één van de G4 gemeenten.

Functie wensen (gunningscriteria):
- Je hebt ervaring opgedaan als manager projectbeheersing en alle bij komende taken in (semi) overheid omgeving.
- Je hebt ervaring opgedaan in OV gerelateerde projecten.
- Je hebt ervaring in verander en implementatie vraagstukken binnen projectbeheersing management.
- Je hebt ervaring met het implementeren van IPM model en clustering binnen een projectenorganisatie.

Competenties (expert):
- Analytisch vermogen
- Samenwerken
- Relatiebeheer (gevorderd)
- Resultaatgericht
- Overtuigingskracht

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Amsterdam
Startdatum: zsm
Duur: 31-12-2019
Optie op verlenging: ja
Inzet: 40 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 16-11-2018
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: zsm

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.
Trefwoorden: Manager, Projectbeheersing, IPM, OVOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Groep
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Amsterdam
provincie:
Noord-Holland
uurtarief:
marktconform
start project:
zsm
referentie:
ITC-ICBO00830
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
40 uur
publicatiedatum:
08-11-2018 22:23:49
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures