ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor provincie Noord-Brabant zijn wij op zoek naar een Manager.

Omschrijving uitdaging:
Onze provincie ontwikkelt zich tot een opgave gestuurde netwerkorganisatie. De opgaven van Brabant en de daaruit afgeleide opdrachten voor de organisatie staan centraal. We kunnen die alleen succesvol realiseren als onze professionals de ruimte hebben, als we inzetten op een optimale en brede inzetbaarheid en als we uitgaan van hun talenten en passies. Dan komen medewerkers in hun kracht!
Om meer focus te hebben op onze opgaven en op onze professionals, is binnen de organisatie gekozen om te werken volgens het HOF-principe. Als H-manager ben je verantwoordelijk voor de hiërarchische aansturing van de medewerkers. De operationele (inhoudelijke) aansturing is belegd bij de programmamanagers. De “F” staat voor de functionele ontwikkeling van medewerkers zoals de ontwikkeling van kennis of het verbeteren van processen. Hier heb je als H-manager een organiserende rol in.

Omschrijving werkzaamheden:
Als H-manager ga je hiërarchisch leidinggeven aan een eenheid bestaande uit 40 tot 50 medewerkers en vervul je de HRM-taken die behoren bij het aannemen, begeleiden, ontwikkelen en uitstromen van medewerkers. Zo begeleid en faciliteer je jouw medewerkers bij hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en benutten van hun talenten en voer je met hen het goede gesprek over hun duurzame inzetbaarheid. Daarbij gebruik je je kennis over wat er in de toekomst in de organisatie nodig is en vertaal je dit voor je medewerkers naar: “wat betekent dit voor jouw functie en competentie ontwikkeling”. Je hebt daarnaast een verantwoordelijkheid voor de functionele ontwikkeling van je medewerkers (kennisontwikkeling, rol & gedrag en werkmethodes = F-sturing). Samengevat: je stuurt en coacht je medewerkers en zorgt ervoor dat je medewerkers, nu en in de toekomst, goed zijn toegerust voor het realiseren van hun opdrachten.

Gewenst profiel:
- Een WO werk- en denkniveau;
- Ruime kennis en ervaring met het aansturen, begeleiden en ontwikkelen van medewerkers (talentmanagement);
- Een inspirerende en motiverende leiderschapsstijl om medewerkers uit te dagen het beste uit zichzelf te halen;
- Gevoel bij het principe van ERA: het tonen van eigenaarschap, het resultaatgericht zijn en het aanspreken van de ander. Hierbij heb je gevoel voor de gewenste werkcultuur en tevens gevoel bij de ontwikkelingen in de organisatie;
- Een dosis sensitiviteit zodat je tijdig signalen van collega’s kan oppikken;
- Een strategische blik om (organisatie-) keuzes door te vertalen naar je eenheid of in te brengen in het collectief van H-managers;
- Een hands-on mentaliteit als het gaat om HR-taken voor de eenheid, zoals coaching- en functioneringsgesprekken, verzuimbegeleiding, werving- en selectie;
- De beschikking over de competenties verbindend, doortastend, vernieuwend en betrouwbaar. Daarbij vraagt deze functie een grote mate van flexibiliteit en omgevingsbewustheid?

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als hiërarchisch leidinggevende in een grote organisatie van minimaal 1000 fte, bij voorkeur bij de overheid.
2. Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM, personeel en organisatie, bestuur- of organisatiewetenschappen.
3. Je beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van organisatie ontwikkeling en/of verandertrajecten.
4. Je beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in het hiërarchisch aansturen van minimaal 40 medewerkers.
5. Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als manager op het gebied van hiërarchisch leidinggeven in een grote en complexe organisatie (> 1000 fte). Aantoonbare ervaring als manager in het vakgebied van talentmanager en verandertrajecten. Aantoonbare ervaring met het aansturen van 40 tot 50 medewerkers op onderwerpen zoals duurzame inzetbaarheid, loopbaanontwikkeling, arbeidsverzuim, dagelijks functioneren.
5. Je hebt ervaring bij een overheidsorganisatie.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring als hiërarchisch leidinggevende in een grote overheidsorganisatie van minimaal 1000 fte.
2. Je beschikt over minimaal een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur op het gebied van HRM, personeel en organisatie, bestuur- of organisatiewetenschappen.
3. Je beschikt over minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider op het gebied van organisatie ontwikkeling en/of verandertrajecten.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Den Bosch/thuis
Startdatum: 03-05-2021
Duur: 6 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 15-04 2021
Sluitingstijd: 09:00 uur
Intakegesprek: week 16

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Trefwoorden: Manager, overheid, >1000FTE, hiërarchisch aansturen, verandertrajectOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Flex Profs
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Den Bosch/thuis
provincie:
Noord-Brabant
uurtarief:
Marktconform
start project:
03-05-2021
referentie:
ITC-ICS08397
duur opdracht:
6 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
08-04-2021 16:09:10