Junior Compliance Professional, Zeist

Omschrijving:

Voor PGGM is Harvey Nash op zoek naar een Junior Compliance Professional


Start en eind datum 1/6/2023 - 31/12/2023 optie op verlenging
Aantal uur per week: 36
Locatie: Zeist


Jouw afdeling
Door veranderende maatschappelijke opvattingen (‘fatsoensnormen’) en snel veranderende & toenemende wet- en regelgeving (onder andere op ESG-gebied) is Compliance een dynamisch werkgebied zowel nu en in de toekomst. Wij zijn de compliance functie voor de gehele PGGM organisatie en zijn daarom in de volle breedte betrokken bij compliance vraagstukken op het gebied van onder andere het pensioenbeheer, communicatie met de deelnemers, Wet Toekomst Pensioen (WTP), als ook het vermogensbeheer waar meerdere uitdagingen liggen zoals op het gebeid van impact beleggen en ESG. Compliance gaat over integriteit, reputatie en het aantoonbaar naleven van intern beleid, wetten, regels en vereisten van toezichthouders. Compliance werkt hierbij vanuit de 2e lijn, waarbij richting de 1e lijn (‘de business’) assistentie en advies wordt gegeven, monitoring- en andere onderzoeken worden uitgevoerd en er in sommige gevallen tegenwicht (‘countervailing power’) wordt uitgeoefend. Dit alles vindt plaats op de volgende aandachtsgebieden: wet- en regelgeving, integriteit, reputatie en moreel-ethische vraagstukken (bijvoorbeeld bij voorgenomen besluiten en investeringsvoorstellen). Compliance helpt PGGM en haar klanten hierdoor om de dienstverlening op een integere wijze uit te voeren en ondersteunt bij het creëren van een cultuur die past bij onze ambities en vaardigheden. Compliance werkt nauw samen met zowel de business (1e lijn) en juridische afdelingen, de afdelingen binnen de 2e lijn, namelijk Enterprise Risk Management, Functionaris Gegevensbescherming en de 3e lijn Internal Audit.

Jouw functie
Als Junior Compliance Professional ondersteun je het compliance team, bestaande uit 8 professionals, bij het uitvoeren van compliance activiteiten, o.a.:
- Het opstellen van compliance beleid en handboeken (kaderstelling);
- Het adviseren van de business (Pensioenbeheer, Vermogens- en Institutioneel beheer) over compliance- en integriteit gerelateerde vraagstukken;
- Het identificeren, monitoren en beheersen van compliance risico’s;
- De coördinatie van het contact met toezichthouders;
- Het mee helpen opstellen van rapportages voor interne comités, toezichthouders en klanten;
- Het in sommige gevallen tegenwicht (‘countervailing power’) uitoefenen bij voorgenomen besluiten en investeringsvoorstellen.

Als Junior Compliance Professional ben je medeverantwoordelijk voor de planning, organisatie en uitvoering van diverse dagelijkse compliance werkzaamheden, zoals:
- Het verzorgen van diverse meldingen aan (buitenlandse) toezichthouders;
- De informatieverzameling voor onderzoeken en uitvragen toezichthouders;
- Het beantwoorden van vragen van collega’s over geldend beleid;
- De toetsing en monitoring van nevenfuncties;
- De toetsing en monitoring van de uitwerking van de PGGM Insiderregeling, waaronder controles op de privé-effecten transacties.

Jouw profiel
• Een afgeronde HBO- of WO-opleiding. Een juridische, bedrijfseconomische of bètarichting is hierbij een pré;
• Affiniteit met de financiële sector en compliance vraagstukken
• Standvastig en integer;
• Resultaatgericht;
• Je beheerst de Nederlandse- en Engelse taal vloeiend in woord en geschrift;
• Een teamspeler die resultaten weet te waarderen en te behalen;
• Je bent op zoek naar een functie waarin je kunt doorgroeien en voor de lange termijn deel kunt uitmaken van een hecht team

Op dinsdag en donderdag word er op kantoor in Zeist gewerkt door het team - verder is remote werken in overleg mogelijk.

  • De professionals ontvangen geen laptop en telefoon meer vanuit PGGM. De leverancier dient dit te verzorgen voor zijn of haar medewerkers
  • De kosten voor de screening bij start opdracht zijn voor de leverancier. De kosten bedragen €178 voor de Pre-Employment Screening en voor de Verklaring omtrent Gedrag (VOG) €33,85
  • DetaVast constructie is bespreekbaar
  • Goed om te weten is dat er vrijdagochtend (via Teams) 2-6-2023 intakes worden gepland tussen 9.00-12.00 uur.Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Ricardo Heijveld
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Zeist
provincie:
Utrecht
uurtarief:
Tarief in overleg
start project:
zsm
referentie:
ITC-BBBH95733
duur opdracht:
onbekend
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
26-05-2023 07:47:13
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures