Informatiearchitect met Blueriq kennis, Utrecht

Omschrijving:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ontstaan uit drie organisaties met elk hun eigen identiteit, taken, processen en systemen. In totaal kent de NVWA 23 toezichtdomeinen. Hoewel er verschillen zijn in aanpak, is de basis van het toezicht steeds hetzelfde. Echter de huidige procesinrichting verschilt sterk, niet alleen divisieoverstijgend maar ook binnen een divisie. Dit wordt ondersteund met een erfenis van verouderde systemen die onvoldoende samenwerken, wat tevens het beheer en onderhoud kostbaar maakt. Gezien bovenstaande problematiek moet de NVWA investeren in:• Moderne op ICT gebaseerde geüniformeerde organisatieprocessen: deze systematiek moet de inspecteur in het veld ondersteunen en moet beter inzicht bieden in inspectietijd, inspectieresultaten, prestaties van de organisatie en andere managementinformatie, waardoor risico's eerder worden gesignaleerd. • Het versterken van de informatiepositie van de NVWA, waardoor beter risicoanalyse en -management uitgevoerd kan worden.• Het uitrusten van medewerkers met moderne apparatuur en goede verbindingen waarmee zij op gebruiksvriendelijke wijze bevindingen kunnen registreren en eerder vastgelegde bevindingen kunnen ophalen.• Het opleiden van medewerkers om deze systemen goed te kunnen gebruiken.Om dit doel te bereiken is in 2014 het programma Blik op NVWA 2017 gestart. In de huidige programma fase worden eerder ontworpen uniforme processen (die zijn vastgelegd in de procesarchitectuur) gerealiseerd in de "maakplaats". Hier worden de "maakonderwerpen" door middel van de Agile ontwikkelwijze SCRUM samengebracht en geïntegreerd op het gebied van zowel proces, inrichting en ICT-ondersteuning. Tijdens het maken is één van de activiteiten het uitdragen, actualiseren en onderhouden van de Concern Architectuur van de NVWA en het vanuit die architectuur ondersteunen van het programma bij het toepassen van de in de architectuur vervatte kaders, richtlijnen en principes. Het programma maakt daarbij onderscheid tussen architecten die de Concern architectuur maken en bewaken en solution architecten die de architectuur van de solution in lijn houden met de concern architectuur.

Informatie
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ontstaan uit drie organisaties met elk hun eigen identiteit, taken, processen en systemen. In totaal kent de NVWA 23 toezichtdomeinen. Hoewel er verschillen zijn in aanpak, is de basis van het toezicht steeds hetzelfde. Echter de huidige procesinrichting verschilt sterk, niet alleen divisieoverstijgend maar ook binnen een divisie. Dit wordt ondersteund met een erfenis van verouderde systemen die onvoldoende samenwerken, wat tevens het beheer en onderhoud kostbaar maakt.

Gezien bovenstaande problematiek moet de NVWA investeren in:
 • Moderne op ICT gebaseerde geüniformeerde organisatieprocessen: deze systematiek moet de inspecteur in het veld ondersteunen en moet beter inzicht bieden in inspectietijd, inspectieresultaten, prestaties van de organisatie en andere managementinformatie, waardoor risico's eerder worden gesignaleerd.
 • Het versterken van de informatiepositie van de NVWA, waardoor beter risicoanalyse en -management uitgevoerd kan worden.
 • Het uitrusten van medewerkers met moderne apparatuur en goede verbindingen waarmee zij op gebruiksvriendelijke wijze bevindingen kunnen registreren en eerder vastgelegde bevindingen kunnen ophalen.
 • Het opleiden van medewerkers om deze systemen goed te kunnen gebruiken.
Om dit doel te bereiken is in 2014 het programma Blik op NVWA 2017 gestart. In de huidige programma fase worden eerder ontworpen uniforme processen (die zijn vastgelegd in de procesarchitectuur) gerealiseerd in de "maakplaats". Hier worden de "maakonderwerpen" door middel van de Agile ontwikkelwijze SCRUM samengebracht en geïntegreerd op het gebied van zowel proces, inrichting en ICT-ondersteuning. Tijdens het maken is één van de activiteiten het uitdragen, actualiseren en onderhouden van de Concern Architectuur van de NVWA en het vanuit die architectuur ondersteunen van het programma bij het toepassen van de in de architectuur vervatte kaders, richtlijnen en principes. Het programma maakt daarbij onderscheid tussen architecten die de Concern architectuur maken en bewaken en solution architecten die de architectuur van de solution in lijn houden met de concern architectuur.

Eisen:
 • WO werk - en denkniveau
 • Ervaring met het opstellen en uitwerken van architecturen (>5 jaar)
 • Ervaring met het werken in Enterprise Architect (>1 jaar)
 • Kennis van/ ervaring met zaakgericht werken (>1 jaar)
 • Kennis van/ ervaring met gegevensmodellen (ERD/UML/objectoriented) en gegevenshuishouding (governance) (>5 jaar)
 • Ervaring met begeleiden van een groot vernieuwingstraject (>5 jaar)
 • Ervaring met Blueriq als architect of modelleur (>1 jaar)
 • Een curriculum vitae waarin duidelijk de kennis en werkervaring wordt aangetoond zoals in de functie-eisen is beschreven wordt vereist.
Per competentie is beschreven in een voorval uit een eerder project hoe kandidaat dit in vult.
Het CV is maximaal vijf (5) pagina's lang en is geschreven in de Nederlandse taal.

Certificaten:
 • Master Bedrijfswetenschappen/bedrijfskunde (Informatiearchitectuur)
 • SAFe 4 of hoger Certified Product Owner/Product Manager (Informatiemanagement)
 • SAFE 4 leading SAFE (Informatiemanagement)

Contactinformatie
Rakesjh Autar 0630201262

Over onze klant
De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving.

Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
FastFlex Interim Professionals
contactpersoon:
Rakesjh Autar
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht
provincie:
Utrecht
uurtarief:

start project:

referentie:
ITC-4647
duur opdracht:
onbekend
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
16-05-2018 15:13:57
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures