Incident / Problem Manager, Groningen

Omschrijving:

Voor de Gasunie zijn we op zoek naar een Incidentmanager

Voor een tijdelijke periode van 1 december 2022 t/m 30 november 2023 zoeken wij een Incidentmanager. De afdeling IN bestaat uit 4 subteams, te weten het netwerkteam, Cybersecurity Operations Centre (SOC team), Telecom en Servicemanagement. Je komt te werken binnen het Servicemanagement team dat bestaat uit 3 collega’s. Met elkaar zijn wij naast onze dagelijkse werkzaamheden zoals hiervoor beschreven, volop bezig met het doorontwikkelen van onze dienstverlening o.a. richting clouddiensten én het implementeren van een nieuwe tool op het gebied van Service Management ter vervanging van System Center Service Manager (SCSM-tooling).

Waar ga je werken
Je standplaats is Groningen.

Max tarief
€ 80,- (all-in)

Inschaling van de functie
Indicatief ICT beheerder 70

Inhuurtermijn
Eén jaar.

Intakes
Gepland 02-12-22 ochtend

Reageren
Uiterlijk 25 november 12:00 uur

Gevraagd aantal uur:
32-40 uur (max 1680 per jaar of evenredig bij gedeelte van een jaar)

Wat ga je doen
Het zo optimaal, effectief en efficient mogelijk laten verlopen van het problem-, change- en (met primaire focus op) incidentmanagement proces teneinde: de beschikbaarheid van ICT infrastructuur en bijbehorende diensten te maximaliseren. Daarnaast vervang je bij verlof en/of ziekte jouw collega die zich bezig houdt met changemanagement en/of jouw collega die zich bezig houdt met problemmanagement binnen Gasunie.

Zorgdragen voor het optimaal verlopen van incidenten binnen het IT landschap van Gasunie;
Zorgdragen voor de registratie en bewaking van de voortgang van de gemelde incidenten, zorgen voor terugkoppeling en vastleggen van de oplossing;
Analyseren van de structurele incidenten in het gebruik van IT toepassingen wat input kan vormen voor het problemmanagement proces;
Periodiek voeren van overleg met betrokken partijen;
Onderzoeken (proactief) van incidenten en verzorgen van trendanalyses van de opgetreden incidenten en problemen;
Uitdragen van en draagvlak kweken voor het problem-, incident- en changemanagement proces;
Communicatie naar klanten bij escalaties;
Overzicht houden van (de status van) incidenten;
Initiëren van activiteiten om lang lopende incidenten op te lossen;
Rapporteren van de status en voortgang van incidenten;
Sturen en verbeteren van de incident processen;
Backup van problem- en changemanagement;
Inwerken/opleiden van een nieuwe collega op het gebied van servicemanagement.

Wat vragen we
Om succesvol te zijn als Incidentmanager heb je:
Minimaal HBO werk- en denkniveau
Ruime kennis en ervaring met IT
Kennis en bewezen ervaring van ITIL processen en procedures en met name op het gebied van incidentmanagement (minimaal 3 jaar)
Bewezen ervaring in operationele aansturing van een skilled servicedesk
Qua persoonlijkheid ben je sterk en kun je omgaan met tegenstellingen zowel binnen als buiten de afdeling. Je moet krachtig kunnen sturen richting projectleiders, teammanagers, applicatie en systeembeheerders. Daarnaast ben je klantgericht, accuraat, stressbestendig, beschik je over goed organiserend vermogen, werk je onafhankelijk en ben je flexibel.

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf: wij transporteren jaarlijks circa 125 miljard m3 aardgas door ons netwerk in Nederland en Noord-Duitsland. Daarnaast hebben we belangen in gasopslag en in infrastructuur voor vloeibaar aardgas (LNG) en spelen we in toenemende mate een rol in de energietransitie. Zo zijn wij betrokken in projecten voor infrastructuur van waterstof, biogas, warmte en CO2.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. Gasunie is ondertekenaar van het Diversiteit in Bedrijf charter, omdat Gasunie ervan overtuigd is dat diverse teams beter presteren.


Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
Harvey Nash B.V.
contactpersoon:
Lotte Nijhuis
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Groningen
provincie:
Groningen
uurtarief:
€0.00 - €80 per jaar
start project:

referentie:
ITC-BBBH84707
duur opdracht:
onbekend
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
23-11-2022 13:09:52
terug naar zoekresultaten  |  vorige  |  volgende  |  alle vacatures