Referentienummer: 2022-07051
Omgeving: Arnhem en thuiswerken
Startdatum: begin januari 2023
Einddatum: 30 september 2023
Optie op verlenging: ja
Aantal uur per week: 24-32
Intakegesprek: 14 december 2022 tussen 13.00 en 16.00 uur
Sluitingsdatum: vrijdag 2 december 2022 om 07.30 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Implementatiemanager Onderwijssystemen voor 24 tot 32 uur per week.

Waar ga je werken?

NIPV is het publiek kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg dat staat voor een veilig en veerkrachtig Nederland. De medewerkers van NIPV zetten zich in om met onderzoek, onderwijs, intelligence en ondersteuning de veiligheidsregio's, Rijksoverheid en crisispartners onderling te verbinden en te versterken.

Wat ga je doen (inclusief kernactiviteiten)?

NIPV is door haar takenpakket o.a. actief in het onderwijs en de examinering van brandweerpersoneel, en crisismedewerkers van diverse organisaties. We ontwikkelen en bieden onderwijs aan en hebben wettelijke taken op het gebied van examinering.
Ter vervanging van het huidige examensysteem loopt een aanbesteding waarbij we een SAAS-oplossing met een modulaire opbouw hebben uitgevraagd, gebaseerd op bekende onderwijsarchitecturen (MORA). Als dit succesvol wordt afgerond, betekent het een grote stap voorwaarts; van een verouderd maatwerksysteem naar een moderne SAAS-oplossing. We maken de stap naar een Digitale Leer-/ Werk Omgeving (DLWO) zoals veel gebruikt in onderwijsinstellingen, met de basisadministraties voor studenten, onderwijs en examinering, en mogelijkheden voor andere modules. Voor nu spreken we van de 'DLWO-backbone' als vervanging van het oude examensysteem.

Gelijktijdig wordt op dit moment met een marktconsultatie onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de huidige maatwerksoftware van de elektronische leeromgeving (ELO/LMS, incl. Learning Management Systeem) te vervangen door standaard software die als dienst (SAAS) wordt aangeboden. De analyse van NIPV is dat in de onderwijsmarkt de ELO vaak onderdeel uitmaakt van een groter geheel aan onderwijsoplossingen (bouwstenen) die gezamenlijk/in combinatie met elkaar de onderwijsprocessen van VR's en NIPV kunnen ondersteunen.
Beide omgevingen worden gebruikt door de gebruikers van veiligheidsregio's en NIPV, en in toenemende mate door crisispartners van deze organisaties.
In de toekomst gaan de verschillende oplossingen naadloos samenwerken en informatie uitwisselen; hierop is een architectuurvisie ontwikkeld. Door de samenhang vraagt dit ook het oplossen van definitiekwesties (student, onderwijs, resultaat) het opschonen van data, het herdefiniƫren van werkprocessen op basis van standaard software, etc.

Vanwege al deze ontwikkelingen zoekt NIPV een 'implementatiemanager onderwijssystemen'.

KNOCK-OUT:

Je bent begin januari 2023 beschikbaar.
Je beschikt minimaal over HBO+ werk- en denkniveau. Dit blijkt uit minimaal een afgeronde HBO opleiding en minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
Je hebt ervaring in de afgelopen drie jaar met het implementeren van grote nieuwe applicaties in organisaties.
Je hebt ervaring met de implementatie van SAAS-/Cloud-oplossingen.
Je hebt ervaring met het bevragen van diverse stakeholders, je bent in staat om draagvlak te creƫren en om te gaan met belangentegenstellingen.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt kennis van en/of ervaring bij onderwijsorganisaties.
Je hebt kennis van overheidsaanbestedingen.
Je hebt kennis van projectmanagement d.m.v. een certificaat en/of ervaring.
Je hebt ervaring bij/met veiligheidsregio's.
Je hebt ervaring in het werken in netwerkorganisaties.
Je hebt ervaring bij overheden, evt. in combinatie met een onderwijscomponent.

Competenties:

Verbindend
Communicatief vaardig
Resultaatgericht
Initiatiefrijk
Ondernemend
Volwaardig gesprekspartner op tactisch/strategisch niveau
Verbinding te maken met mensen, en tegelijkertijd voortgang en resultaat te bereiken

Trefwoorden: Implementatie, SAASOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Arnhem en thuiswerken
provincie:
Gelderland
uurtarief:

start project:
2 januari 2023
referentie:
ITC-2022-07051
duur opdracht:
9 maanden
uren per week:
28 uur
publicatiedatum:
24-11-2022 12:14:54