Always on track to the perfect match

Referentienummer: 2021-04655
Omgeving: Utrecht, Den Haag en thuiswerken
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 30 november 2021
Optie op verlenging: ja, maximaal 36 maanden
Aantal uur per week: 18-36
Intakegesprek: 4 oktober 2021 van 9.00 tot 13.00 uur.
Sluitingsdatum: maandag 27 september om 12:00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Full Stack Flutter / Go Ontwikkelaar met Kubernetes kennis voor 18 tot 36 uur per week.

Gemeenten hebben een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens. Het huidige stelsel voor gegevensuitwisseling maakt het lastig om snel en flexibel te vernieuwen, te voldoen aan privacywetgeving en efficiënt om te gaan met data. Dat staat de verbetering van de gemeentelijke dienstverlening in de weg. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan. In de kern gaat het bij Common Ground hierom: een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. Zo koppelen we data los van werkprocessen en applicaties. En we bevragen data bij de bron, in plaats van ze veelvuldig te kopiëren en op te slaan. Binnen Common Ground is Team Core verantwoordelijk voor de technische componenten waarmee de visie van Common Ground bij gemeenten gerealiseerd kan worden: NLx, de componenten catalogus, Haven, Blauwe Knop en developer.overheid.nl. Als developer maak je deel uit van dit team en zal je gemeenten en leveranciers helpen gebruik te maken van deze componenten. Dit vindt deels plaats vanuit Utrecht en deels werk je op afstand samen met de andere ontwikkelaars, de product owner, de scrum master en natuurlijk de stakeholders (Gemeenten, overheden en marktpartijnen). Je gaat bijdragen aan de vernieuwing van de ICT van Nederlandse gemeenten in een klein team met enorme impact. We werken nauw samen met onze stakeholders waarbij we de belangen gezamenlijk afwegen, wat resulteert in een roadmap waarin iedereen zich herkent. Als onderdeel van het team krijg je veel vrijheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en we waarderen nieuwe ideeën en denkbeelden. Alles om de componenten zo gemakkelijk toepasbaar mogelijk te maken op een zo gemakkelijk mogelijke manier.

Omschrijving van de opdracht

Naast het doorontwikkelen en onderhouden van de Common Ground Team Core componenten zal je ook veel met de gebruikers van de componenten samenwerken door bijvoorbeeld de installatie en uitrol van NLX te ondersteunen. Daar waar we als team de meeste waarde kunnen toevoegen, daar richten we ons op. Tijdens een sprint kun je dus, bijvoorbeeld, een gedeelte van de backend in Go ontwikkelen, vervolgens ondersteuning bieden bij de frontend (in Flutter of React), waarna of terwijl je ook nog Gemeente X helpt met het aansluiten van NLX of de Blauwe Knop via hun Kubernetes omgeving. In eerste instantie zal je je primair op de Blauwe Knop richten.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden:

Borgen van de informatieveiligheid;
Participeren in de Agile/Scrum werkwijze;
Documenteren van de geproduceerde software;
Ontwikkelen van Open Source software componenten in de lijn van de Common Ground principes;
Opzetten en verzorgen van de CI/CD straat op basis van Helm charts die op Kubernetes landen.
Resultaat van de opdracht:

De werkzaamheden moeten resulteren in gebruikersvriendelijke software componenten ten behoeve van de Common Ground beweging.

Functie-eisen
KNOCK-OUT:

Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van computer science of vergelijkbaar.
Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op HBO werk- en denkniveau op het terrein van computer science of vergelijkbaar.
Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met het samenwerken in een team van meerdere ontwikkelaars op het terrein van computer science of vergelijkbaar.
Je hebt eigen telefoon en laptop voor de uitvoer van deze opdracht.
Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:

Je hebt kennis van Go.
Je hebt kennis van relationele databases.
Je hebt kennis van Git.
Je hebt kennis van Docker.
Je hebt kennis van CI/CD.
Je hebt kennis van Kubernetes.
Je hebt kennis van Flutter (Dart).
Verdiepen in NLX.

Competenties:

Resultaatgerichtheid.
Kwaliteitsgerichtheid.
Omgevingsbewustzijn.
Samenwerken.
Integriteit.
Zelfontwikkeling.
Verbaal vaardig, zowel mondeling als schriftelijk (voeren van nauwkeurige dialoog).
Nauwkeurigheid.

Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht, Den Haag en thuiswerken
provincie:
Utrecht
uurtarief:

start project:
z.s.m.
referentie:
ITC-2021-04655
duur opdracht:
2 maanden
uren per week:
20 uur
publicatiedatum:
15-09-2021 15:47:42