Referentienummer: 2023-03060
Omgeving: Utrecht
Startdatum: 01 september 2023 (let op: screeningsperiode van ca. 6-15 weken voorafgaand)
Einddatum: 31 augustus 2026
Optie op verlenging: nee
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: woensdag 07 juni om 12.00 uur

BlueTrail is op zoek naar een ETL Tester voor 36 uur per week.

De afgelopen decennia hebben de voormalige politiekorpsen informatie opgeslagen in vele verschillende, grotendeels regionale systemen. In sommige gevallen is deze data ook nog opgeslagen in een landelijke of regionaal datawarehouse. Een kleurrijk, complex en duur ICT-landschap. Deze data is niettemin van groot belang voor het politiewerk. Om die reden is enkele jaren geleden begonnen met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt. De Basis Voorziening Informatie (BVI) speelt in toenemende mate een cruciale rol in de informatievoorziening binnen de Nederlandse Politie. Informatie afkomstig van alle eenheden wordt centraal vanuit een geïntegreerde Business Intelligence (BI) omgeving

beschikbaar gesteld aan de gehele organisatie. Gegeven de toenemende vraag naar nieuwe informatieproducten, de toenemende vraag naar het ontsluiten van nieuwe bronnen is er behoefte aan uitbreiding van het team met een ervaren tester. De testanalist Business Intelligence richt zich in eerste instantie op het testen van de ETL-software voor de laadprocessen van het datawarehouse. Het betreft daarbij vooral Systeem (integratie) testen en Functionele testen daarnaast is de testanalist betrokken bij de Gebruikersacceptatie test. De testanalist vergaart informatie bij Informatie Analisten, Ontwikkelaars, Architecten en Product Owner, ontwikkelt op basis daarvan testscenario's en voert deze uit. De testanalist rapporteert over de kwaliteit van de opgeleverde software aan de Product Owner, collega's in het team. De testanalist heeft ruime ervaring in het schrijven van complexe SQL queries die de testwerkzaamheden ondersteunen en is in staat om de beschikbare tooling in te zetten om zich te laten ondersteunen in het werk. De testanalist heeft bij voorkeur kennis van en ervaring met testautomatisering van ETL-processen en brengt de testautomatisering in het Scrum- team op een hoger niveau.

Doelstelling
Ondersteunen van het voortbrengingsproces door het opstellen en uitvoeren van testen voor ETL-software alsmede het automatiseren daarvan.

Verantwoordelijkheden:
Opstellen van testscenario's.
Voorbereiden van testomgeving/testdata.
Uitvoeren van testscenario's en rapporteren over kwaliteit van de dataset.
Beoordelen van de testbasis.
Onderhouden en monitoren regressietest.

Functie-eisen
KNOCK-OUT:
Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau.
Je hebt minimaal 2 jaar aaneengesloten werkervaring als Test Analist van een datawarehouse- en Business Intelligence Omgeving opgedaan in de afgelopen 4 jaar waarvan minimaal 1 jaar ervaring binnen een Scrum team bestaande uit 5-10 personen.
Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar waarvan minimaal 1 jaar aaneengesloten ervaring opgedaan met het schrijven van complexe SQL queries.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria:
Je hebt minimaal 2 jaar waarvan 1 jaar aaneengesloten ervaring opgedaan met het opstellen van ster schema's en multi disciplinaire database structuren.
Je hebt minimaal 2 jaar waarvan min 1 jaar aaneengesloten werkervaring opgedaan met het testen van databases ETL, waarbij ervaring is opgedaan met het testen van kubussen en rapportages.
Je hebt ruime opgedane (werk) ervaring binnen grote (+2000 fte) complexe Business Intelligence omgevingen.
Je bent in het bezit van een afgeronde erkende TMap of ISTQB certificering.
Je hebt werkervaring met: Robot Framework, Oracle.
Je hebt werkervaring met Ervaring met Jenkins inrichting en VB/Excel Macro.

Competenties:
Proactief
Flexibel
Communicatief
Stressbestendig
Secuur
Analytisch

Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht
provincie:
Utrecht
uurtarief:

start project:
1 september 2023
referentie:
ITC-2023-03060
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
26-05-2023 11:41:09