ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor de Kamer van Koophandel zijn wij op zoek naar eenDesign Director.

Omschrijving opdracht:
KVK heeft als missie onmisbaar te zijn voor ondernemend Nederland. Als publieke dienstverlener heeft KVK een unieke propositie. De naamsbekendheid van KVK is groot; iedereen kent wel het Handelsregister. Daarnaast beheert KVK nog een aantal wettelijke registers en levert informatie en advies aan ondernemers. De ambitie is dat een groeiend aantal ondernemers, KVK als betrouwbare partner beschouwt voor al hun ondernemersvragen en daarmee de dienstverlening positief waarderen. Kortom: KVK werkt voor ondernemers! KVK heeft de afgelopen jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt naar een meer vraag gestuurde digitale dienstverlener. Nu is het tijd voor een volgende stap om de organisatie en de besturing verder te versimpelen. KVK zet daarom een verandering in naar agile werken. Business en IT werken in teams binnen Groups samen aan het ontwikkelen van klantgerichte en praktische digitale oplossingen die ondernemers helpen hun leven makkelijker te maken. Deze nauwere samenwerking stelt de KVK nog beter in staat om in te spelen op de behoeften van klanten, of dat nu een MKB-er is, een zzp-er of een partner organisatie in het publieke domein is. KVK zoekt in deze nieuwe structuur naar een Design Director.

Wat ga je doen?
Je bent als Design Director, ook wel practice lead Design genoemd, een ervaren leidinggevende die een mensgerichte manier van leidinggeven kan combineren met vakexpertise en een actieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het design system binnen de organisatie. Dit doe je door het verder ontwikkelen van de specialisaties binnen de practice Design, zoals Product Design, Visual Design en UX/Interaction Design. Je ontwikkelt standaarden en kaders voor de organisatie en draagt daarmee bij aan een verdere professionalisering van het vakgebied. Het werven en selecteren, inwerken, ontwikkelen, beoordelen en het beheren van verzuim van medewerkers in de practice behoort ook tot je verantwoordelijkheid. Je coacht en stuurt als leidinggevende een practice van 15 a 20 designers en je zorgt ervoor dat zij zich blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied en waar nodig daarbuiten. De designers werken dagelijks in ontwikkelteams in verschillende Groups, onder leiding van een Product Owner. Naast het doorontwikkelen van de Design practice sta jezelf ook met de voeten in de klei om de visie en strategie op het gebied van design te ontwikkelen en deze ook naar executie te brengen. Je begrijpt de behoefte van de gebruiker en kent de doelstellingen van de organisatie. Je weet deze twee werelden met elkaar te verbinden en daarmee de ervaring van de ondernemer te verbeteren. Je weet dit veelzijdige vakgebied zo effectief mogelijk in te zetten om tot een optimale en consistente klantbeleving te komen. Design en de gebruiker krijgen een steeds meer centrale plek in het ontwikkelproces om een eenduidige klantbeleving en klantwaarde te realiseren. Er zijn al de nodige stappen gezet op dit gebied met de opbouw van een Design System. De uitdaging voor jou en de teams is onder andere om hier de juiste balans te houden tussen het borgen van consistentie vanuit het Design System en de behoefte en snelheid waarmee onze ontwikkelteams digitale producten en diensten voor klanten neerzetten. Dit vergt van jou effectief stakeholdermanagement in de breedte van KVK.
Als Design Director werk je nauw samen met andere practices, zoals die van Data Analytics & Insights, Klantreisexpertise en Marketing. Welke resultaten lever je op?
- Gedeelde en gedragen visie op het vak;
- Ontwikkelen en implementeren van standaarden;
- Stimuleren ontwikkeling en optimaal inzetten van designers uit jouw practice.

Gewenst profiel:
Voor deze uitdagende opdracht zoeken we een senior op het gebied van Design, met leidinggevende ervaring, die in staat is een visie te ontwikkelen op het vakgebied en deze kan omzetten in het creëren van kaders en randvoorwaarden waarbinnen de practice kan floreren. Je hebt zelf stevige aantoonbare ervaring in Design in al haar facetten (Product Design, Visual Design en UX/Interaction Design) en je zorgt dat je bijblijft op de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je bent als leidinggevende gewend om een team van professionals te coachen en bent in staat om met jouw team in een complexe omgeving resultaat te boeken voor de klant.

VOG:
Bij gunning dien je binnen 4 weken na de startdatum een recente VOG aan te leveren.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je hebt aantoonbaar wo werk- en denkniveau
2. Je hebt aantoonbaar kennis van verschillende designgebieden, zoals product, visual, UX, interaction design
3. Je hebt aantoonbaar kennis van methoden als Lean UX en Design Thinking.
4. Je hebt actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring in een senior design functie.
5. Je hebt actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het aansturen en ontwikkelen van medewerkers.
6. Je hebt actuele (in de afgelopen 5 jaar) en aantoonbare ervaring met het werken in en sturen van een multi-disciplinair team bij voorkeur in een veranderomgeving.
7. Je hebt actuele (in de afgelopen 7 jaar) en minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het ontwerpen en doorontwikkelen van softwareproducten.
8. Je dient bij je sollicitatie een portfolio aan te leveren dat inzicht geeft in jouw werk als Designer

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je hebt een afgeronde opleiding is op het gebied van Marketing of vergelijkbaar
2. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met Agile werken.
3. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met werken bij vergelijkbare overheidsorganisaties

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Utrecht en remote
Startdatum: 01-08-2022
Duur: 12 maanden
Optie op verlenging: ja
Inzet: 40 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 01-07-2022
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: tussen 07-07-2022 en 15-07-2022

- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.


Trefwoorden: Design Director



OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Ron Brussaard
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Utrecht en remote
provincie:
Utrecht
uurtarief:
marktconform
start project:
01-08-2022
referentie:
ITC-ICS15170
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
40 uur
publicatiedatum:
23-06-2022 15:13:15