ICQ VINDT
EN VERBINDT
ICQ MOBILISEERT
DESKUNDIGHEID
ALLEEN GA JE SNELLER
SAMEN KOM JE VERDER

Voor Provincie Gelderland zijn wij op zoek naar een Business Intelligence Specialist.

Omschrijving opdrachtgever:
Ruim 1100 medewerkers werken op diverse beleidsterreinen samen aan een beter en mooier Gelderland voor bijna twee miljoen inwoners. De grootste provincie van Nederland is als overheidsorganisatie en als werkgever sterk in ontwikkeling. Daarom zoeken we naar medewerkers die verantwoordelijkheid nemen voor doelen en resultaten in hun werk.
De afdeling I&A is de professionele dienstverlener op de terreinen van informatiedienstverlening en informatietechnologie. De afdeling zorgt ervoor dat elke medewerker van de provincie zich m.b.v. ict-middelen onbelemmerd kan richten op de uitvoering van zijn of haar kerntaak en adviseert de provinciale organisatie bij het automatiseren van processen en bij het samenstellen en beheren van data- en/of gegevensverzamelingen.
Het I&A cluster Business Intelligence is met circa 10 medewerkers verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van managementinformatie en rapportages voor de hele organisatie.
Voor het cluster zijn wij op zoek naar een breed inzetbare Business Intelligence Specialist die tijdelijk ons team komt versterken.
Voorlopig is de norm nog steeds thuiswerken. Waar mogelijk werken we 1 dag per twee weken als cluster op kantoor in Arnhem. Er is een dagelijks afstemmingsoverleg m.b.v. MS Teams. Onderling contact en overige overleggen vinden plaats d.m.v. MS Teams of telefonisch. Als het noodzakelijk is kan in voorkomende gevallen op kantoor gewerkt worden. In de "normale" situatie is thuiswerken mogelijk in overleg.

Omschrijving werkzaamheden:
Als Business Intelligence Specialist zijn je taken met name:
- Het uitvoeren van informatie analyses en opstellen van specificaties.
- Het ontwikkelen van ETL toepassingen, Data Marts, Rapportages en Dashboards op basis van de specificaties. Dit alles op basis van een vaste (datawarehouse) architectuur, standaarden en templates.
- Het ontwikkelen van analytics faciliteiten.
- Het opstellen van documentatie.
- Het (mee) uitvoeren van beheertaken.

Functie eisen (knock-out criteria):
1. Je bent inzetbaar vanaf 18 oktober 2021 tot en met 30 september 2022 voor 32 - 40 uur per week.
2. Je bent de afgelopen twee jaar niet in loondienst geweest van provincie Gelderland.
3. Je bent beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding.
4. Je hebt aantoonbaar ervaring (opgedaan in de periode 2017-heden) met minimaal twee business intelligence / datawarehouse projecten.
5. Je beschikt aantoonbaar over minimaal 2 jaar hands-on ervaring (opgedaan in de periode 2015-heden) met het uitvoeren van informatie analyses en het opstellen van specificaties.
6. Je beschikt aantoonbaar over minimaal 3 jaar hands-on ervaring (opgedaan in de periode 2015-heden) met onderstaande tools:
a. Microsoft SQL Server Database en T-SQL.
b. Power BI.

Functie wensen (gunningscriteria):
1. Je beschikt minimaal 2 jaar aantoonbaar over ervaring met het Business Intelligence data modelleren (Relationeel, dimensioneel modellering, Data Vault), aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
2. Je beschikt minimaal 1 jaar aantoonbaar over ervaring met SQL Server Integration Services (SSIS) en/of Analysis Services (SSAS) en/of Reporting Services (SSRS), aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
3. Je beschikt minimaal 1 jaar aantoonbaar ervaring met Microsoft Azure voor BI, Datalake en analytics toepassingen, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
4. Je hebt minimaal 1 jaar aantoonbaar ervaring met Agile werken volgens de Scrum methode, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
5. Je beschikt aantoonbaar over een Microsoft Business Intelligence (MSCA of MSCE) certificering, aan te tonen met het cursusinstituut en het jaar waarin het certificaat is behaald.

Competenties:
- Luisteren (Luisteren, Samenvatten en Doorvragen): Je pikt belangrijke informatie op uit mondelinge mededelingen. Je vraagt goed door en gaat in op reacties.
- Communicatieve vaardigheden: Je bent in staat tot het overdragen en ontvangen van boodschappen in woord, geschrift en/of non-verbaal, zowel binnen als buiten het project. Je kunt goed uit de voeten met verschillende gesprekpartners met verschillende belangen en bent in staat om mensen mee te nemen.
- Initiatief/pro-actief: Je signaleert kansen en handelt daarnaar. Hiermee begin je liever uit jezelf, dan dat je passief afwacht.
- Analytisch vermogen: Je signaleert problemen, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Verder spoor je mogelijke oorzaken van problemen op en zoekt naar ter zake doende gegevens.
- Overtuigingskracht: Je gedrag is erop gericht om anderen te overtuigen van een bepaald standpunt en om instemming te verkrijgen met bepaalde plannen, ideeën of producten.

Algemene informatie m.b.t. de aanvraag:
Locatie: Provinciehuis te Arnhem, voorlopig thuiswerken ivm COVID-19
Startdatum: 18-10-2021
Duur: 30-09-2022
Optie op verlenging: ja
Inzet: 32-40 uur per week
Tarief: marktconform
Sluitingsdatum: 23-9-2021
Sluitingstijd: 09:00
Intakegesprek: vrijdag 1 oktober en op maandag 4 oktober 2021

Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
- CV in ”Word-formaat” geschreven in de taal van de uitvraag;
- Motivatie geschreven in de “ik-vorm”, waarin u zowel kort en bondig ingaat op de scope van de opdracht als puntsgewijs uw aansluiting op de eisen en wensen toelicht;
- Uw beschikbaarheid (per wanneer, aantal uren per week en vakantieplannen);
- Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW).

N.B.
- Bij het ontvangen van uw reactie gaan wij er vanuit dat uw aanbieding voor deze aanvraag exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor deze aanvraag wordt ingediend.
- Aangezien de functie eisen knock-out criteria zijn, en de functiewensen de gunningscriteria zijn, dient uw aansluiting hierop dan ook goed afleesbaar in uw cv te zijn opgenomen. Dit verhoogt namelijk een succesvollere behandeling van de aanbieding.
- Tijdens het selectieproces wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang. Mocht u vragen hebben, dan staan wij u graag te woord.

Trefwoorden: Business Intelligence Specialist, Business, Intelligence, SpecialistOPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
ICQ Flex Profs
contactpersoon:
Nicole Mons
type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Arnhem
provincie:
Gelderland
uurtarief:
marktconform
start project:
18-10-2021
referentie:
ITC-ICG10583
duur opdracht:
12 maanden
uren per week:
40 uur
publicatiedatum:
15-09-2021 13:22:28