Always on track to the perfect match

Referentienummer 2020-43643
Omgeving Den Haag
Startdatum 16 december 2020
Einddatum 31 mei 2021
Optie op verlenging ja
Aantal uur per week 36
Intakegesprek nog niet bekend

Sluitingsdatum: woensdag 18 november om 13.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Agile Coach voor 36 uur per week.

Als Agile Coach help je mee met de transitie van de organisatie naar Agile werken, met SAFe als referentie-raamwerk. Je geeft ondersteuning bij de introductie van nieuwe denkwijzen en ways-of working. Je primaire focus komt te liggen op het vormen én coachen van teams waarvan het gros geen echte IT-productteams zijn (denk aan Inkoop/Aanbestedingen, Juridisch, Informatiebeveiliging, Communicatie etc.). Voor het merendeel van deze afdelingen/teams zullen de gangbare raamwerken als Scrum niet als schoolvoorbeeld passen; een flexibele Agile mindset en out-of the-box denken is in dit speelveld vereist. Voor het merendeel van de medewerkers uit de betreffende afdelingen zijn Agile principes nog redelijk nieuw. Tussen de teams/afdelingen bestaan veel afhankelijkheden. Om die af te kunnen gaan stemmen, word je ook gevraagd mee te denken omtrent het toepassen van principes van scaled Agile met als referentie SAFe en mee te denken over de zetten stappen in het verandertraject. Je gaat in dit verband nauw samenwerken met de Product Manager en Release Train Engineer. Als je er energie van krijgt om met een pioniersinstelling onze medewerkers de meerwaarde van transparantie, en incrementeel / iteratief werken te laten zien, dan nodigen we je van harte uit te reageren!

Een onderdeel van een bredere doorontwikkeling van Logius is de invoering van een nieuwe werkwijze die gebaseerd is op SAFe. Sinds de start begin 2019 zijn we al verder ontwikkeld. In de Directie Productiehuis (beheer en de doorontwikkeling van alle voorzieningen en de infrastructuur van Logius) zijn vier ARTs ingericht: Authenticatie & Machtigen, Gegevens & Berichten, Gegevensuitwisseling en Platform & Connectiviteit. Inmiddels zijn we ook bezig met de Agile transformatie van de Directies Strategie & Regie en Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling; dit is het gebied waar je je primair als Agile Coach op gaat richten.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Functie-eisen

KNOCK-OUT
Je hebt een afgeronde opleiding PSM2 of gelijkwaardig.
Je hebt een afgeronde Coaching opleiding of vergelijkbaar.
Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Agile coach.
Je hebt minimaal 4 jaar ervaring met begeleiden van verandertrajecten.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria
Je hebt ervaring binnen de overheid.
Je hebt kennis van en ervaring met SAFe Program Consultant 5.0, Leading SAFe 5.0, Professional Scrum with Kanban (PSK), LeSS Practitioner, Scaled Professional Scrum (SPS).

Competenties
Durf
Initiatief
Resultaatgericht
Samenwerken
Zelfontwikkeling

Trefwoorden:OPDRACHT​GEVER:

bedrijfsnaam:
BlueTrail
contactpersoon:

type:
ZZP, freelance, interim vacature
locatie:
Den Haag
provincie:
Zuid-Holland
uurtarief:

start project:
16 december 2020
referentie:
ITC-2020-43643
duur opdracht:
6 maanden
uren per week:
36 uur
publicatiedatum:
17-11-2020 12:06:41